Leírás és Paraméterek
Betegtájékoztató
A zabkorpa tabletta vízben nem oldódó és vízoldékony élelmi rostban gazdag termék. Korszerű technológiával előállított, élelmiszer minőségű zabkorpából készül. A zabkorpa vízoldékony élelmi rostban és nyomelemekben gazdag termék, melynek fontos szerepe van az egészséges, korszerű táplálkozásban. A rostdús táplálkozás előnyeiről, a sok zsírt, cukrot tartalmazó "civilizált" táplálkozással szemben egyre többet lehet hallani. Különösen kiemelt fontosságúak az úgynevezett "vízoldékony, élelmi rostok", mivel klinikai kísérletekkel bizonyítottan szerepet játszanak a cukrok és a zsírok bélcsatornából történő felszívódásának csökkentésében. Például megfigyelték azt, hogy a zabkorpát fogyasztó cukorbetegek inzulinigénye 25-50 %-al csökkent, az inzulinra nem szorulók pedig abbahagyták a tablettás kezelést. A zsírok felszívódásának csökkenése eredményeként pedig megfigyelték a koleszterinszint csökkenését is. A könnyen duzzadó rostok másik kedvező élettani hatása az, hogy teltségérzetet kelt, ily módon a fogyókúrás diéták hasznos kiegészítője. A rosthiányos, vagy alacsony rosttartalmú táplálkozás egyik velejárója a székrekedés (obstipatio), mely szintén eredményesen kezelhető rendszeres zabkorpa fogyasztással. A zabkorpa sokoldalú hatását még az is bizonyítja, hogy hasmenéses (diszpepsziás) esetekben is eredményesen használható, jó vízmegkötő képessége miatt. Javasolt napi adag: 3 x 5 tabletta étkezések előtt.
Adagolás
Javasolt napi adag: 3 x 5 tabletta étkezések előtt.
Hatóanyag
ZABKORPA