Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

STOMPAX TBL 50X

3.192 Ft
Cikkszám: 5999881310054
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Sinnex Zrt.

Leírás és Paraméterek

Forrás

OGYI gyógytermék adatbázis

Betegtájékoztató

Stompax tabletta Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. Emésztést elősegítő, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati megfigyelések és szakirodalmi adatok igazolják. Mi a hatóanyag? 5 mg édesköményolaj (Foeniculi aetheroleum), 5 mg köményolaj (Carvi aetheroleum), 5 mg borsos-mentaolaj (Menthae pip. aetheroleum) és 2 mg kamillaolaj (Matricariae aetheroleum) /tabletta Mit tartalmaz még a készítmény? Segédanyagok: szorbit, magnézium-sztearát, talkum, kolloid szilícium-dioxid. Filmbevonat: Eudragit L, hipromellóz, talkum, titán-dioxid, makrogol 6000, eritrozin E127 Mikor ajánlott a készítmény szedése? Emésztési zavarok mérséklésére, puffadtság, teltségérzet megszüntetésére, székrekedés okozta hasi szélgörcsök oldására. Mikor nem ajánlott a készítmény szedése? Kellemetlen vagy kóros mellékhatása, ellenjavallata nem ismeretes, kivéve, ha az alkotórészekkel szembeni egyéni túlérzékenység áll fenn. Nem szedhető a készítmény epeút elzáródása esetén, illetve az illóolaj hatóanyagok, valamint a segédanyagként alkalmazott szorbit iránti egyéni túlérzékenység esetén. Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel? Nem állnak rendelkezésre adatok a készítmény más gyógyszerekkel egyidejűleg történő alkalma-zásra vonatkozóan. A mennyiben Ön krónikus betegségre szed gyógyszert, úgy a tabletta szedésről tájékoztassa kezelőorvosát. Mit kell megfontolni várandósság- és szoptatás ideje alatt? Ha Ön várandós vagy szoptat, a készítmény alkalmazása nem javasolt. Milyen adagolásban és hogyan kell a tablettát bevenni? Felnőtteknek étkezések után vagy szükség esetén nehezen emészthető fűszeres, zsíros étel fogyasztása után 1-2 tabletta. Gyermekeknek 6 éves kortól szükség esetén étkezés után 1 tabletta (legfeljebb napi 5 alkalommal) bevétele az ajánlott adagolás. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény? Egyéni érzékenység esetén igen ritkán allergiás reakciók jelentkezhetnek a bőrön, a légutakban, esetleg az emésztőrendszerben. Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során? A készítmény gyermekek elől gondosan elzárandó! Mennyi ideig szedhető a készítmény? A készítmény kúraszerűen is és folyamatosan is szedhető. Ha 2-3 hónapon át történő kezelés után sem szűnnek meg panaszai, keresse fel kezelőorvosát. Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25°C-on. Csomagolási egység: 50 db Nyilvántartási szám: OGYI-221/1991 Gyártó /forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sinnex Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt. 1037 Budapest, Montevideo u. 3/A 2011.04.

Hatóanyag

Mi a hatóanyag? 5 mg édesköményolaj (Foeniculi aetheroleum), 5 mg köményolaj (Carvi aetheroleum), 5 mg borsos-mentaolaj (Menthae pip. aetheroleum) és 2 mg kamillaolaj (Matricariae aetheroleum) /tabletta Mit tartalmaz még a készítmény? Segédanyagok: szorbit, magnézium-sztearát, talkum, kolloid szilícium-dioxid. Filmbevonat: Eudragit L, hipromellóz, talkum, titán-dioxid, makrogol 6000, eritrozin E127

Javallat

Mikor ajánlott a készítmény szedése? Emésztési zavarok mérséklésére, puffadtság, teltségérzet megszüntetésére, székrekedés okozta hasi szélgörcsök oldására.

Ellenjavallat

Mikor nem ajánlott a készítmény szedése? Kellemetlen vagy kóros mellékhatása, ellenjavallata nem ismeretes, kivéve, ha az alkotórészekkel szembeni egyéni túlérzékenység áll fenn. Nem szedhető a készítmény epeút elzáródása esetén, illetve az illóolaj hatóanyagok, valamint a segédanyagként alkalmazott szorbit iránti egyéni túlérzékenység esetén.

Adagolás

Milyen adagolásban és hogyan kell a tablettát bevenni? Felnőtteknek étkezések után vagy szükség esetén nehezen emészthető fűszeres, zsíros étel fogyasztása után 1-2 tabletta. Gyermekeknek 6 éves kortól szükség esetén étkezés után 1 tabletta (legfeljebb napi 5 alkalommal) bevétele az ajánlott adagolás. Mennyi ideig szedhető a készítmény? A készítmény kúraszerűen is és folyamatosan is szedhető. Ha 2-3 hónapon át történő kezelés után sem szűnnek meg panaszai, keresse fel kezelőorvosát.

Mellékhatás

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény? Egyéni érzékenység esetén igen ritkán allergiás reakciók jelentkezhetnek a bőrön, a légutakban, esetleg az emésztőrendszerben.

Figyelmeztetés

Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során? A készítmény gyermekek elől gondosan elzárandó!

Kölcsönhatás

Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel? Nem állnak rendelkezésre adatok a készítmény más gyógyszerekkel egyidejűleg történő alkalma-zásra vonatkozóan. A mennyiben Ön krónikus betegségre szed gyógyszert, úgy a tabletta szedésről tájékoztassa kezelőorvosát.

Várandósság,szopt.

Mit kell megfontolni várandósság- és szoptatás ideje alatt? Ha Ön várandós vagy szoptat, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!