Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SELEN PLUS TBL 40X

1.366 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997543500102
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Selenium Pharma Kutató és Fejlesztő Bt.
Szerezhető hűségpontok: 2

Leírás és Paraméterek

Forrás

OGYI gyógytermék adatbázis

Betegtájékoztató

Selen plus tabletta Hatásra vonatkozó adatok Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Irodalmi adatok alapján a szív és érrendszeri megbetegedések rizikó faktorainak többsége (stressz, dohányzás, egészségtelen táplálkozás és életmód) káros anyagok, un. szabadgyökök képződését idézheti elő, amellyel szemben a szervezet szeléntartalmú enzimei jelentős védelmet nyújtanak. A szeléntartalmú enzimek szerepet játszhatnak a környezeti ártalmak által kiváltott sejtkárosító hatások mérséklésében, a sejtműködés közben képződő melléktermékek méregtelenítésében , lassítva a szervezet természetes öregedését. Mi a hatóanyag? 50 µg szerves kötésben lévő szelén (selenium) tablettánként. Mit tartalmaz még a készítmény? Kukoricakeményítőt, polividont, kolloid sziliciumdioxidot, magnézium-sztearátot, laktózt (tejcukor), talkumot tartalmaz még a készítmény. Mikor ajánlott a készítmény szedése? A készítmény szedése azoknak javasolt, akiknél szelénpótlása szükséges, valamint – a szelénhiányos területen élők: - dohányzó- ill. szennyezett levegőjű helyen élők / dolgozók: Mikor nem szabad a készítményt szedni? A készítmény bármely összetevőjével szemben ismert allergia esetén, laktóz intoleranciában (összeférhetetlenségben) a készítmény szedése nem ajánlott. Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt? A tablettával egyidejűleg más szelén tartalmú készítmény szedése nem javasolt. Szedhetik-e a készítményt gyermekek is? Gyermekek számára is nélkülözhetetlen nyomelem a szelén, ezért szelénhiányos területen, 6 éves életkor feletti gyermekek részére - a felnőtteknél kisebb adagban – javasolt a Selen plus tabletta szedése. (Lásd „Mi az ajánlott adag? kérdést). Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás idején? Várandós és szoptató anyák a készítmény alkalmazásának megkezdése előtt kérjék ki kezelőorvosuk véleményét. Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel? Ezidáig más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismeretes. Mi az ajánlott adag? Felnőtteknek naponta 1 tabletta. 6 évesnél idősebb gyermekeknek másnaponta 1 tabletta. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény? A tabletta az előírtnál nagyobb adagban történő (kb. 4-5 tabletta/nap) tartós szedése esetén krónikus szelénmérgezés tünetei jelentkezhetnek (fokhagymaszagú lehelet, hányinger, fáradékonyság, köröm- és hajtöredezettség, hajhullás, a bőr szürkés elszíneződése, fogszuvasodás). - 2 - Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során? Az előírt adagolást gondosan be kell tartani! Gyermekek elől gondosan elzárandó! Mennyi ideig szedhető? A készítményt a szedést indokoló állapot fennállásáig javasolt szedni. Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25oC-on, nedvességtől védve tárolandó. Csomagolási egység: 40 db/ doboz Nyilvántartási szám: OGYI-543/1995 Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Selenium Pharma Kutató és Fejlesztő Bt. 1124 Budapest, Gébics u. 11. 2008.01.09.

Hatóanyag

Mi a hatóanyag? 50 µg szerves kötésben lévő szelén (selenium) tablettánként. Mit tartalmaz még a készítmény? Kukoricakeményítőt, polividont, kolloid sziliciumdioxidot, magnézium-sztearátot, laktózt (tejcukor), talkumot tartalmaz még a készítmény.

Javallat

Mikor ajánlott a készítmény szedése? A készítmény szedése azoknak javasolt, akiknél szelénpótlása szükséges, valamint – a szelénhiányos területen élők: - dohányzó- ill. szennyezett levegőjű helyen élők / dolgozók:

Ellenjavallat

Mikor nem szabad a készítményt szedni? A készítmény bármely összetevőjével szemben ismert allergia esetén, laktóz intoleranciában (összeférhetetlenségben) a készítmény szedése nem ajánlott.

Adagolás

Mi az ajánlott adag? Felnőtteknek naponta 1 tabletta. 6 évesnél idősebb gyermekeknek másnaponta 1 tabletta. Mennyi ideig szedhető? A készítményt a szedést indokoló állapot fennállásáig javasolt szedni.

Mellékhatás

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény? A tabletta az előírtnál nagyobb adagban történő (kb. 4-5 tabletta/nap) tartós szedése esetén krónikus szelénmérgezés tünetei jelentkezhetnek (fokhagymaszagú lehelet, hányinger, fáradékonyság, köröm- és hajtöredezettség, hajhullás, a bőr szürkés elszíneződése, fogszuvasodás).

Figyelmeztetés

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt? A tablettával egyidejűleg más szelén tartalmú készítmény szedése nem javasolt. Szedhetik-e a készítményt gyermekek is? Gyermekek számára is nélkülözhetetlen nyomelem a szelén, ezért szelénhiányos területen, 6 éves életkor feletti gyermekek részére - a felnőtteknél kisebb adagban – javasolt a Selen plus tabletta szedése. (Lásd „Mi az ajánlott adag? kérdést). Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során? Az előírt adagolást gondosan be kell tartani! Gyermekek elől gondosan elzárandó!

Kölcsönhatás

Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel? Ezidáig más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismeretes.

Várandósság,szopt.

Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás idején? Várandós és szoptató anyák a készítmény alkalmazásának megkezdése előtt kérjék ki kezelőorvosuk véleményét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat