Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rostok fontossága a táplálkozásban - Premium Diet

2018. 12. 18. 19:33:00
Rostok fontossága a táplálkozásban - Premium Diet

A kiegyensúlyozott táplálkozás nélkülözhetetlen eleme az élelmi rostok! Ez így jól hangzik, de tudod, hogy pontosan mik a rostok és miért is olyan hasznosak

Élelmi rostnak nevezzük a táplálékokban lévő összetett szénhidrátokat és a lignintet, amely ellenáll az emésztőenzimeknek.


Táplálkozásunkban az élelmi rostok elsődleges forrásai a teljes értékű gabonák, hüvelyesek, zöldségek és a gyümölcsök. Ezen kívül ezeket a jótékony összetevőket a diófélék és olajos magvak is nagy mennyiségben tartalmazzák.

A nem megfelelő rostfogyasztás emésztési problémákhoz és elhízáshoz vezethet, ami manapság már nem csak a felnőttek problémája. Sajnos ma Magyarországon minden 5. gyermeket érint a túlsúly!


Miért érdemes odafigyelni a megfelelő rostfogyasztásra?

  • A rostok segítik a nap folyamán az egyenletes vércukorszint fenntartását, így a megfelelő szellemi- és fizikai teljesítményt.
  • Nagy duzzadóképességüknek köszönhetően sok folyadékot tudnak magukba szívni, így étkezéskor nagyobb és azt követően elhúzódóbb teltségérzetet eredményeznek, ezáltal az ideális testtömegünk megtartásában is szerepet játszhatnak.
  • Gátolják a koleszterin és az epesavak bélből történő felszívódását is, így csökkentik a vér koleszterinszintjét.
  • Egyes rostféléket a bélflóra és a bélbolyhok egészségéhez is hozzájárulnak.
  • Hozzájárulnak a székrekedés megelőzéséhez is, mivel növelik a széklet tömegét és gyorsítják a bélműködést.

A mindennapi életben nehéz megfelelően étkezni, szinte lehetetlen odafigyelni rá! A Premium Diet termékeivel ez most egyszerűbbé válik! A PREMIUM DIET olyan termékeket kínál, melyek használata során nem kell éheznie, szervezete megkap minden szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, így egészségesen étkezhet és fogyhat fogyhat orvosi felügyelet mellett!