Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyaralási aranyszabályok

2018. 07. 11. 09:16:00
Nyaralási aranyszabályok

A legtöbben már előre megtervezik, hogy hová mennek nyaralni és izgatottan készülődik az év legjobb időszakára. A nyaralás megtervezéséhez azonban mindig hozzátartozik, hogy előre tájékozódjunk az adott úticélra vonatkozó egészségügyi tanácsokról. Ahhoz, hogy a nyaralást egészségesen élvezhető legyen az alábbi dolgokat érdemes megfogadni.

  1. Védőoltás

Amennyiben egzotikus ország az úticél, mielőbb tájékozódni kell a kötelező és ajánlott védőoltásokról. Éppen ezért időben fel kell keresni a háziorvost, de az illetékes külügyi képviseleteknél szintén lehet érdeklődni. A veszélyekért igazából nem kell külföldre menni, itthon is érdemes kullancs ellen beoltatni magunkat!

  1. Útipatika

Egy hasmenés, napallergia vagy különféle fertőzések alaposan tönkretehetik a nyaralást. Hogy gyorsan segíthessünk magunkon, gondosan állítsunk össze az útipatikát, amiben az alábbiak okvetlen legyenek benne:

  • Lázcsillapító gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
  • Fájdalomcsillapító – vény nélkül is számos jó minőségű és hatásos tabletta kapható.
  • Hasmenés esetére széntabletta

Hosszabb utazásnál, gyermekeknél és felnőtteknél is előfordulhat tartósabb hányinger. Ilyenkor a B-6 vitamin bevétele csökkentheti a panaszokat.

Recept nélkül is számos kiváló készítmény beszerezhető gyógyszertárakban. Előtte azonban mindig ki kell kérni a szakember véleményét.

Az erős napsugárzás hatására herpesz is könnyen kialakulhat, főleg az erre hajlamos egyéneknél. éppen ezért a herpesz elleni krém sem hiányozhat a házipatikánkból.

A rovarcsípésekre szintén fel kell készülnünk! Ha a csípés helye feldagad célszerű 500 mg-os kalcium pezsgőtabletta alkalmazása is.

Az esetleges sérülések ellátására szintén gondolnunk kell, amihez sebfertőtlenítő, steril gézlapok, mull-pólya, gyorstapaszok, sebgyógyulást elősegítő krémek egyaránt nélkülözhetetlenek. Amennyiben a szerzett sérülés földdel szennyezett, orvoshoz kell fordulni, mert ilyenkor kötelező a tetanus-anatoxin védőoltás beadása.

Ha enyhe megfázás előfordul, vény nélküli szerekkel, torokfertőtlenítővel kezeljük. Súlyosabb esetben azonban szakorvoshoz kell fordulni.

Ha úgy érzed, hogy az Útipatika összeállításához szakember segítségére lenne szükséged, gyere el hozzánk és kollégáink segítenek az úti célnak legmegfelelőbb készítményeket összeállítani!