Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NATURLAND ÉGÉSEK ÉS HÁMSÉRÜLÉSEK KENŐCSE 20 G

996 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5998794307106
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: NATURLAND Magyarország Kft.
Szerezhető hűségpontok: 1

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

Hatóanyag: 1 g kenőcs tartalma: 0,08 g csukamájolaj (Iecoris asellioleum B), 0,05 g racém kámfor (Camphora racemica), 0,05 g levomentol (Levomentholum), 0,04 g kakukkfű tinktúra(Tinctura thymi). Segédanyagok: gyapjúviasz (Adeps lanae), folyékony paraffin (Paraffinum liquidum) Javallat: Enyhébb égési sérülések (pl. forró edény megfogása, gőz vagy forró víz okozta kisebb égések, hámfosztott, hámhiányos sebek, sérülések, sebészetileg ellátott, de még váladékozó sebek esetében a kenőcs használatával elkerülhető a kötszer eltávolításakor fellépő fájdalom. Ellenjavallat: Bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység, allergia esetén, hörgi asztmában, nyílt-, vérzősebfelületen, szem, orr, szájnyílás környékén valamint súlyosabb vagy nagyfelületre kiterjedő sérülés esetén. 3 éves kor alatt. Adagolás: A sérült felületre vékony filmrétegben vigye fel a kenőcsöt a kötések cseréje esetén (naponta 1-3 alkalommal). Enyhébb égési sérüléseknél a kezelés időtartama átlagosan 7 nap. Alkalmazás: Enyhébb égési sérülés (I vagyII/a fokú) esetén kenje a kenőcsöt a sérült felületre vékony filmrétegben, majd fedje le steril gézlappal. Mellékhatások: Valamely összetevő iránti túlérzékenység esetén bőrpír,égő-,viszkető érzés stb. léphetnek fel, a hörgők görcse fokozódhat. Ritkán kontakt ekcéma (kámfor tartalma miatt) előfordulhat.

Hatóanyag

Forrás: Gyártó 0,08 g csukamájolaj (B típus) ( Iecoris aselli oleum B), 0,05g racém kámfor ( Camphora racemica), 0,05g levomentol (Levomentholum), 0,04g kakukkfű tinktúra ( Thymi tinctura) A kenőcs segédanyagai: gyapjúviasz, folyékony paraffin

Javallat

Forrás: Gyártó Elsősorban enyhébb égési sérülések (pl. forró edény megfogása, gőz vagy forró víz okozta kisebb égések, stb.) kezelésére alkalmas. Tapasztalatok szerint kiválóan alkalmas hámfosztott, hámhiányos sebek, sérülések kezelésére is. A sebészetileg ellátott, de még váladékozó sebek esetében a kenőcs használatával elkerülhető a kötszer eltávolításakor fellépő fájdalom.

Ellenjavallat

Forrás: Gyártó A készítményt nem szabad alkalmazni bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység, allergia esetén, hörgi asztmában, nyílt, vérző sebfelületen, szem, orr- és szájnyílás környékén, valamint súlyosabb vagy nagy felületre kiterjedő sérülés esetén

Adagolás

Forrás: Gyártó Enyhébb (I vagy II/a fokú) égési sérülések esetén kenje a kenőcsöt a sérült felületre vékony filmrétegben, majd fedje le steril gézlappal! A kenőcs a sérült felületet kellemesen hűsíti és megakadályozza a kötöző anyag sebbe tapadását. A kötés cserélése esetén a kenőccsel minden alkalommal kenje be a sérült testrészt, naponta 1-3 alkalommal. Enyhébb égési sérüléseknél a kezelés időtartama átlagosan 7 nap.

Mellékhatás

Forrás: Gyártó Valamely összetevő iránti túlérzékenység esetén bőrpír, égő, viszkető érzés, stb. léphetnek fel, a hörgők görcse fokozódhat. Ritkán kontakt ekcéma (kámfortartalma miatt) előfordulhat. Ha olyan hatást észlel, mely nem szerepel a tájékoztatóban, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát!

Kölcsönhatás

Forrás: Gyártó Külsőleg, égési felület kezelésére - ha orvosa másként nem rendelkezik – egyidejűleg csak egyféle készítményt alkalmazzon!

Figyelmeztetés

Forrás: Gyártó A készítmény alkalmazása csak 3 éves kor felett ajánlott. Győződjön meg az égés fokáról és kiterjedéséről! Amennyiben bizonytalan a kenőcs alkalmazhatóságát illetően, keresse fel orvosát, gyógyszerészét! Súlyos égési sérüléseknél, illetve, ha a sérülés a jelzett ideig nem javul, forduljon orvoshoz! A gyógyulás érdekében a sérült, kezelt testfelületet, a kötést fürdés alkalmával ne érje víz! Gyermekektől elzárva tartandó!

Várandósság,szopt.

Forrás: Gyártó Ezen élethelyzetekben égési sérülések esetén az elsősegélynyújtás után a kezelés módjáról konzultáljon orvosával!

Csomagolás

Forrás: Gyártó 20g/tubus

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat