Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NAKSOL SPRAY 60ML 60ML

4.015 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999520810198
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: HUMAN Gyógyszergyártó Zrt.
Szerezhető hűségpontok: 5

Leírás és Paraméterek

Csomagolás

175 ml aerosol.

Farmakológia

A készítmény szárító, pörkösítő és exsudatiót csökkentő hatású. A kezeltfelületen összefüggő microporosus filmréteget képez, ami lehetővé teszi a felületes égési sérülések nyílt, kötésmentes, asepticus kezelését

Betegtájékoztató

NAKSOL AEROSOL 175 ML HUMAN Külsőleg! Rosa centifolia kivonatának 30-60 mg/100 ml-es oldata 96 %-os alkoholban. Kis kiterjedésű, felületes égési sérülések külsőleges kezelésére. A kezelt felületen öszszefüggő filmréteget képez, így lehetővé teszi a kötésmentes kezelést. Figyelmeztetés Mély, nagykiterjedésű, ill. sebbel, hólyagképződéssel járó égési sérülésekre, továbbá végtagok körkörös égéseire, a testhajlatok és nemiszervek, valamint a szemhéj égési sérüléseire nem alkalmazható! Ízületek körüli égés esetén az ízület funkcióját a kezelés időtartama alatt is fenn kell tartani. Ha a keletkezett pörk leszorítja a végtagot, vagy váladék gyűlik meg a pörk alatt, a Naksol-kezelést abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni. Alkalmazás A kezelést a lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni.A kezelendő bőrfelületet bő, hideg vízzel meg kell tisztítani, majd kb. 20 cm távolságról kell 3-4 órás időközönként bőségesen bepermetezni a pörk kialakulásáig (3-5 nap). Ezt követően a pörk leválásáig naponta 3-4-szer, majd a normál bőr kialakulásáig naponta 1-2-szer alkalmazandó.A Naksol által képzett filmréteg vízben oldódik, ezért a kezelt felületet vízzel mosni nem szabad. Ha a filmréteg leoldódott, újabb permetezéssel helyre kell állítani. A ruhával fedett testfelületen ajánlatos a kezelést gyakrabban végezni, vagy nagyon laza öltözéket használni. A kezelés - különösen az első alkalmazáskor, ill. a pörk kialakulásáig - fájdalommal jár, ami az alkohol elpárolgásakor csökken. Fedőkötést nem szabad alkalmazni! Más külsőleges gyógyszerrel egyidejűleg nem használható! Használatakor a palackot függőleges helyzetben kell tartani! A permet szembe és nyálkahártyára ne kerüljön! Tűz- és robbanásveszélyes! Alkalmazásakor dohányzás és nyílt láng használata tilos! Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Eltartása: 30 °C alatt.

Ellenjavallat

Ellenjavallatok: Mély II/2- és III-fokú égési sérülések, nagy kiterjedésű, ill. hámhiánnyal járó sérülések, a kéz ujjainak és végtagoknak körkörös égési sérülése, testhajlatok, nemiszervek, valamint a szemhéj égési sérülése. 1 éves kor alatti gyermekek kezelése.

Mellékhatás

Mellékhatások: A kezelés különösen az első alkalmazáskor - a készítmény alkoholtartalma miatt - heves fájdalommal jár, amely az alkohol elpárolgásakor megszűnik.

Figyelmeztetés

Figyelmeztetések: Az első kezelésekkor mellékhatásként a készítmény alkoholtartalma miatt fellépő fájdalomról a beteget előzetesen tájékoztatni, esetenként fájdalomcsillapítást alkalmazni kell. Fedőkötés alkalmazása tilos. Más - felületkezelő - gyógyszerrel egyútt nem alkalmazható.Szükségessé válhat a kialakult pörk bemetszése vagy eltávolítása is, ha: - a pörk strangulálja a distalis végtagrészt (amennyiben a beteg a készítményt az orvos tudta nélkül ilyen sérülésnél alkalmazta), - a pörk alatt gennyes váladék gyülemlik fel (a sebfertőzés természetét figyelembe véve kell a kiegészítő kezelést megválasztanunk).Ügyelnünk kell arra, hogy a készítmény szembe vagy nyálkahártyára ne kerüljön. Tűz- és robbanásveszélyes! A Naksol által képzett filmréteg vízben oldódik, ezért a kezelt területet vízzel mosni nem szabad, ha pedig a filmréteg víz vagy bármi más hatására leoldódott, akkor újabb permetezéssel kell helyreállítanunk.

Kölcsönhatás

Kölcsönhatások: Nincs adat.

Hatóanyag

Hatóanyagok és mennyiségük: 30-60 mg/100 ml Rosa centifolia extractum 96%-os alkoholos steril oldatban.

Javallat

Javallatok: Enyhe, kis kiterjedésű (a testfelület legfeljebb 10%-át érintő) első- és felületes másodfokú (II/1) égési sérülések külsődleges kezelése.

Adagolás

Adagolás: Felnőtt: A kezelést a sérülést követően a lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni. Ezt megelőzően a bőrfelületet meg kell tisztítani, a felszínen keletkezett esetleges hólyagokat a fertőzés megelőzése érdekében egészen el kell távolítani. A kezelendő felületet kb. 20 cm távolságról bőségesen be kell permetezni, amit az alkohol elpárolgása után 2-3-szor, szükség esetén a fájdalom megszűnéséig többször (4-6-szor) is meg lehet ismételni. Az első 2-3 napon 3-4 órás időközönként az égett területet be kell fújni. A 3-5. napra sárgásbarna, száraz pörk alakul ki. A kezelést folytatni kell, míg a kezelést a pörk le nem válik, illetve utókezelésként, a frissen hámosodott területen a normál bőr kialakulásáig naponta 1-2-szer. A pörk kialakulása előtt folyamatos orvosi kezelés szükséges. Az égési seb elmélyülése esetén más kezelési módra kell áttérni. Olyan testfelületen, ahol a filmréteg sértetlenségét nehezebb biztosítani (pl. ruhával védett testfelület stb.) ajánlatos a kezelést gyakrabban elvégezni ill. az öltözéket mellőzni vagy nagyon lazát használni.Gyermek: Gyermekeknél történő alkalmazásakor a kezelés kezdetén minden esetben kiegészítő fájdalomcsillapítás szükséges. Alkalmazás átlagos időtartama, maximális időtartama: 8-30 nap ill. mintegy két hónap.Különleges adagolási utasítások: A készítmény szembe vagy nyálkahártyára ne kerüljön.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat