Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MYCOSID KÜLSŐLEGES POR 100G

1.100 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997667500019
Elérhetőség: Utolsó 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: MEDITOP Kft.

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

BETEGTÁJÉKOZTATÓ ÉS CIMKESZÖVEG: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Mycosid külsőleges por (100 g) Külsőleg! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő és szakszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. További kérdéseivel forduljon gyógyszerészéhez. Sürgősen keresse fel orvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény? Hatóanyag: 40 mg nátrium paraklórbenzoát 1 g hintőporban. Segédanyagok: cink-oxid, talkum Milyen típusú gyógyszer a Mycosid külsőleges por és milyen betegségek esetén alkalmazható? A hintőpor külsőleges alkalmazású, gombaellenes, enyhe összehúzó és viszketéscsillapító hatású gyógyszer, amely mind száraz, mind nedvedző klinikai elváltozásokat okozó felületi gombás bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére javallt. Mikor nem szabad használni ezt a gyógyszert? A hatóanyaggal és a segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén. Gyermekkorban, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt fokozott körültekintéssel alkalmazható. Alkalmazható-e más gyógyszerekkel egyidejűleg? A Mycosid külsőleges por más külsőleges készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható. Hogyan alkalmazza a készítményt? Az érintett bőrfelület alapos mosása és szárazra törlése után alkalmazható. Megelőzésre: test hajlatok, illetve a lábfej behintésére, és főleg zárt, rosszul szellőző lábbeli rendszeres viselésekor naponta 1 alkalommal. Kialakult fertőzések kezelésére: a leggyakrabban érintett területek (láb, lábujjak közei és az ágyéki, hónalji, emlők alatti és egyéb testhajlatok) behintése naponta 1-2 alkalommal. Lábgombásodás esetén a zoknit és a cipő belsejét is szórja be az újra fertőződés megelőzése érdekében. Figyelmeztetés: A Mycosid külsőleges készítmény; szembe és testüregekbe juttatni, lenyelni, továbbá belélegezni tilos. Kialakulhatnak-e mellékhatások az alkalmazás során? Ritkán helyi bőrirritáció előfordulhat. Ilyen esetben a hintőport bő, szappanos vízzel le kell mosni. Hogyan kell tárolni a készítményt? Szobahőmérsékleten 15-25 oC között tartandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. OGYI-T-2901/01 A forgalombahozatali engedély jogosultja: Meditop Gyógyszeripari Kft. 2097 Pilisborosjenő Ady Endre u. 1. Gysz.: Gyi.: Felhasználható: A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010. június 28. 2 40849/55/09

Hatóanyag

2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Hatóanyag: 40 mg nátrium paraklórbenzoát 1 g hintőporban. Segédanyagokat lásd a 6.1 pontban.

Javallat

4.1 Terápiás javallatok Dermatophytonok (trichophyton, epidermophyton fajok) okozta, mind száraz, mind erodált, nedvedző klinikai elváltozásokat okozó felületi gombás bőrfertőzések (epidermophytia inguinalis et axillaris, intertrigo mycotica, pityriasis versicolor, trychophytia superficialis) megelőzésére és kezelésére.

Ellenjavallat

4.3 Ellenjavallatok A Mycosid külsőleges por bármely összetevőjével szembeni ismert túlérzékenység.

Adagolás

4.2 Adagolás és alkalmazás Megelőző kezelés: a testhajlatok, illetve a lábfej behintése naponta 1 alkalommal. Kialakult fertőzések kezelése: a fertőzött terület behintése naponta 1-2 alkalommal.

Mellékhatás

4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások Ritkán helyi bőrirritáció előfordulhat. Ilyen esetekben a Mycosid külsőleges port bő, szappanos vízzel mielőbb le kell mosni.

Figyelmeztetés

4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések Gyermekkorban történő alkalmazásáról nincs dokumentált klinikai tapasztalat, így ezekben az esetekben fokozott körültekintéssel alkalmazandó. A Mycosid külsőleges készítmény; szembe és testüregekbe juttatni, lenyelni, továbbá belélegezni tilos. 4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Mycosid külsőleges alkalmazású gyógyszer, amelynek szisztémás mellékhatása nincs, így a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre nem gyakorol befolyást. 4.9 Túladagolás Nem releváns.

Kölcsönhatás

4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók Nincs adat. 6.2 Inkompatibilitások A Mycosid külsőleges por a kezelt bőrfelületen csak egymagában használható. Más külsőleges készítmény (oldat, krém/kenőcs, hintőpor) a Mycosid külsőleges por mellett egyidejűleg nem alkalmazható.

Csomagolás

6.5 Csomagolás típusa és kiszerelése Kb. 100 g porkeverék fehér, PP, benyomásra felnyíló tetejű szórófeltéttel lezárt fehér, HDPE tartályban. 6.6 A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk Nincsenek különleges előírások. Bármilyen fel nem használt készítmény, illetve hulladékanyag megsemmisítését a helyi előírások szerint kell végrehajtani. Megjegyzés: (keresztjelzés nélkül) Osztályozás: I. csoport Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer (VN). 6.4 Különleges tárolási előírások Eltartása: Szobahőmérsékleten 15-25 oC között tárolandó. 6.3 Felhasználhatósági időtartam 5 év 7. A FORGALOMBAHOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA Meditop Gyógyszeripari Kft. 2097 Pilisborosjenő Ady Endre u.1

Farmakológia

5. FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK 5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok ATC: D01AE20 Farmakoterápiás csoport: gombásodás elleni lokális készítmények A Mycosid külsőleges alkalmazású antimycotikus, enyhe adstringens és viszketéscsillapító hatású gyógyszer, dermatophyton gombafajok által okozott felületi bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére. A nátrium paraklórbenzoát gombaellenes hatásának mechanizmusa nem ismeretes. 5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok A Mycosid külsőleges készítmény. Nem ismeretes, hogy gombaellenes hatóanyaga, a nátrium paraklórbenzoát felszívódik-e a bőrfelszínről. A 4-klórbenzoesav farmakokinetikai tulajdonságait kutyákon vizsgálták intraperitonealis alkalmazást követően. Ekkor, a beadástól számított 24 órán belül a beadott mennyiség több, mint 80%-a változatlan formában választódott ki a vizelettel. A metabolizálódás fő útját a glicin-konjugáció jelentette 5.3 A preklinikai biztonsági vizsgálatok eredményei Mutagenitási, reproduktív toxikológiai, krónikus toxicitási és karcinogenitási adatok nem állnak rendelkezésre. Akut toxicitási adatok a paraklórbenzoesavra: Patkány, intraperitonealis adagolás esetén: LD50 = 1 g/ttkg; Patkány, per os adagolás esetén: LD50 = 1,170 g/ttkg; Egér, per os adagolás esetén: LD50 = 1,170 g/ttkg; A fenti állatkísérletes adatok alapján a nátrium paraklórbenzoát relatíve csekély akut toxicitású hatóanyag.

Gyógyszerforma

3. GYÓGYSZERFORMA Külsőleges por. Szürkés-fehér, jellemző szagú porkeverék. 4. KLINIKAI JELLEMZŐK

Ellenőrzés dátuma

10. A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA 2010. 06.28. 3 40849/55/09

Várandósság,szopt.

4.6 Termékenység, terhesség és szoptatás Terhesség és szoptatás alatti alkalmazásáról nincs dokumentált klinikai tapasztalat, így ezekben az esetekben fokozott körültekintéssel alkalmazandó.

Segédanyag

6.1 Segédanyagok felsorolása Cink-oxid, talkum.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!