Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi alapján válasszunk arckrémet?

Mi alapján válasszunk arckrémet?

Bár arcbőrünk állagát számos külső és belső tényező befolyásolja, tudnunk kell, hogy alapvetően milyen típusú: létezik normál, zsíros, száraz és vegyes bőr, illetve a problémás bőr. Honnan tudjuk, hogy melyik típusba tartozunk, és hogyan válasszuk ki a megfelelő krémet? Ebben próbálok segíteni az alábbi összeállítással!

Első lépésként vegyünk a kezünkbe egy nagyítós tükröt, és vizsgáljuk át alaposan az arcunkat: nézzük meg, hol helyezkednek el kisebb bőrhibák, pattanások, mitesszerek, vannak-e szárazabb, pirosas színű területek, esetlek pikkelyes részek, és merre alakulnak ki ráncok.

MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK ARCKRÉMET?
Mi magunk is meg tudjuk vizsgálni, hogy mely csoportba tartozunk, ehhez alaposan át kell nézni az arcbőrt!

Ha száraz a bőrünk, jobban látszanak a ráncok, a bőr pedig érdesebb, durvább tapintású, a pórusok alig látszanak. Ha viszont zsíros, akkor a pórusok nagyon, szemmel is jól láthatóak: ekkor a bőr enyhén csillog, olajosnak tűnik, és mitesszerek jelenhetnek meg az orr és az áll környékén. Vegyes bőr esetén mindkettő megfigyelhető egyszerre, a T-vonal, vagyis a homlok, orr, áll vonala zsírosabb, míg az orcák szárazabbak. Problémásnak akkor nevezzük a bőrtípust, ha rendszeresen jelentkeznek rajta gyulladások, pirosas foltok.

Ha sikerült azonosítni a bőrtípust, figyeljük a kozmetikumokon feltüntetett feliratokat – minden esetben szerepel a csomagoláson, hogy milyen típusra ajánlott a termék használata.

Az örök női álom, hogy az arcbőr mindig fiatal és gyönyörű marad! Ahhoz, hogy smink nélkül is szép maradjon az arcbőr, olyan kozmetikumra van szükség, amely ápol, hidratál, táplál és véd! A megfelelően kiválasztott arckrém meghosszabbíthatja a bőr fiatalságát, és visszatérhet az egészséges, sugárzó megjelenés. 

Az Barka kozmetikumok az egyiptomi olajok varázslatos hatásának köszönhetően, egy valóban minőségi és ápoló termékcsalád, amit minden Nőnek érdemes kipróbálni! A termékcsalád az arckrémek mellett testápolókat, ajakápolókat, szem és sarokpuhító termékeket is tartalmaz.   

forrás: www.beautypestbrow.hu, www.choice-hu
Tartalomhoz tartozó címkék: barka bőr bőrápolás