Leírás és Paraméterek
Betegtájékoztató
LIZIN C KAPSZULA 60 DB Forgalmazó: TEXTVILL Kft. OETI eng. szám: 564/2005 Hatóanyag: Aminosav, C-Vitamin A lizin, mint esszenciális aminosav a tapasztalatok szerint általános és specifikus hatásokkal is rendelkezik. Az általános immunerősítés mellett vírusellenes és csonterősítő is. A lizinről: Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is. Az az aminósav amelyből a legkevesebb áll a rendelkezésre, az határolja be az összes többi aminosav beépülésének mértékét. Az aminosavak közül a lizin a legtöbb étrendben a limitáló aminosav. Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin az, amelyik leginkább átalakul. A kenyér héjának barna színét is ez a reakció okozza. Ha étrendünkben kevés a lizin, akkor a többi aminosav sem tud beépülni. A lizin gazdag forrásai a hüvelyesek és a halak. A gabona alapú étrenden élők / búza,rizs,kukorica/ lizinhiányosan étkeznek, mert ezekben kevés a lizin. Az aminosavak tanulmányozása korszakalkotó jelentőségű a betegségek természetének kutatásában. Számos aminosav terápia járt sikerrel, többek között eredményeket értek el az öregedés késleltetése, a szívbetegségek megakadályozása, az emlékezet javítása, a depresszió és stressz leküzdése, az alvászavarok korrigálása, az ízületi gyulladások és herpesz gyógyítása, az alkoholizmus elleni harc, az allergia kezelése és a hajnövekedés serkentése terén. A fehérjék az élőlényekben található óriásmolekulák, melyek az élő szervezetek vázát adják, és a szervezetben zajló folyamatok szabályozásában vesznek részt. A sejtekben található DNS kódolja, hogy a sejtben milyen fehérjék keletkezzenek. Ezek a fehérjék építik fel és működtetik a szervezetet, az élő rendszer a fehérjék nyelvét beszéli. Az emberi szervezet a fehérjéit 20 aminosavból rakja össze, s ezek kapcsolódási sorrendje, a molekula mérete és szerkezete teszi lehetővé, hogy az adott fehérje elláthassa feladatát. Amíg a növények képesek előállítani a számukra szükséges valamennyi aminosavat, addig az ember kilenc aminosav (valin, leucin, izoleucin, metionin, fenilalanin, triptofán, treonin, hisztidin és lizin) élőállítására nem képes, ezeket a táplálékból kell megszereznie. Ezt a kilenc aminosavat esszenciális aminosavaknak nevezzük. Amennyiben egy esszenciális aminosavból nem kapunk eleget, hiánybetegség alakul ki. A lizin (a,e-diamino-kapronsav) a 4-aminobutil oldallánca miatt a bázikus aminosavak közé sorolható hasonlóan az argininhoz és a hisztidinhez. A lizin előállítása fermentációs úton történik, az aminosavat baktériumokkal termeltetik. A lizin hiánya csökkent fehérjeszintézist, csökkent növekedést, vírusfertőzésekre való fogékonyságot eredményez. Szélsőséges esetben a lizin hiánya a niacin (B3 vitamin) hiányához vezet, ami a pellagra nevű betegséget okozza. A lizin nagyobb mennyiségben teljes értékű fehérjékben, tojásban, húsban, halban fordul elő. Ezen élelmiszerek fogyasztása viszont nincs hatással a herpes vírusra, mivel ezekben a lizin argininnel együtt fordul elő és az arginra szüksége van a herpes vírusnak a szaporodáshoz. Ugyanezért az argininben gazdag ételek, mint a mogyoró és más olajos magvak segítik a herpes vírus szaporodását. Adagolás: Napi 1x2 kapszula Tápanyag és energiatartalom 2 kapszulában: Energiatartalom: 16,6 KJ/3,92 kcal, Fehérje: 184 mg, Aminosav (L-lizin): 714 mg, Szénhidrát: 0 mg, Zsír: 36 mg, C-vitamin: 30 mg.
Forrás
http://a-vitamin.hu/ajandekok/lizin-c-kapszula-60-db
Adagolás
Forrás: OETI Adagolása: naponta 2x2 kapszula.
Figyelmeztetés
Forrás: OETI Ne lépje túl az ajánlott fogyasztási mennyiséget! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Hatóanyag
Forrás: OETI Összetevők:L-lizin hidroklorid, zselatin, aszkorbinsa, talkum, magnézium-sztearát. Hatóanyagtartalom 4 kapszulában: C-vitamin 48 mg
Javallat
Forrás: OETI Az L-lizin, esszenciális aminosav és a C-vitamin a csontok szilárdságát, a bőr és az érfalak feszességét meghatározó fehérje, a kollagén szerkezetének kialakításában játszik döntő szerepet, hozzájárul a csontozat és az érrendszer egészséges állapotának fenntartásához. A C-vitamin elősegíti az immunrendszer normális működését.