Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ismered az akupiercingeket? Hallottál már róluk?

Ismered az akupiercingeket? Hallottál már róluk?

Migrén, ShenMen, Slim, Máj, Antidepressant (mélypont), Allergia

Az akupiercingek a fül, ill. fülek több akupunktúrás pontjaira helyezhető divatékszerek, melyek más és más problémák kezelésére nyújthatnak hatékony, hosszú távú megoldást. Az akupiercingek tapasztalatok alapján többféle tünetet enyhítenek, esetleg teljesen meg is szüntetnek.
Mik is ezek?

Migrén piercing
A migrén piercing a hallójárat fölötti (Helix-gyökér) porcredőbe szúrt ékszer. Az első ékszer többnyire mindig abba a fülbe kerül, ahol gyakrabban fáj a fej, de minden esetben a kimérésnél derül ki, hogy az ékszer helye melyik oldalra kerül, mivel a piercing behelyezését minden alkalommal konzultáció, akupunktúrás pontok lokalizálása a tanulmányaim szerint történik és ezután elektro-akupunktúrás készülékkel való ellenőrzés előzi meg.


Több típusú fejfájást különböztetünk meg, van az elsődleges és a másodlagos fejfájás.

Elsődleges fejfájás
Az elsődleges fejfájdalom azt jelenti, hogy a fájdalom nem egy másik betegség tünete, hanem önmagában jelentkező probléma.

Másodlagos fejfájás
A másodlagos fejfájás egy olyan tünet, amelyet egy meghúzódó betegség vált ki, amely aktiválja a fej fájdalomérzékeny idegeit. Hátterében konkrét betegség áll, pl. arcüreggyulladás, pajzsmirigy működési zavar, vagy akár agydaganat. Ilyen esetekben mindig az alap betegségeket kell kezelni! Fontos tudni, hogy a migrénpiercing az elsődleges fejfájástípusra lehet megoldás.

ShenMen piercing
A ShenMen - avagy a lélek kapuja - a fülakupunktúra egyik legismertebb pontja. A fül ezen akupunktúrás pontjának a stimulálása segíthet megteremteni a vegetatív idegrendszer egyensúlyát. Az ékszert a fül felső középső porcába kell elhelyezni, itt számtalan idegvégződést található, ezek stimulálhatók. A piercing nyugtató, stresszoldó hatású, csökkenti a szorongást, fájdalomcsillapító hatású, megszünteti az álmatlanságot, csökkenti a lázat, gyulladást, vérnyomást, enyhítheti az emésztőrendszeri panaszokat, és még számos pozitív hatással bír.

ShenMen piercing javasolt a következő esetekben:
 pánikbetegség, depresszió
 alvászavar, cukorbetegség
 vérnyomás problémák, keringési zavar
 stressz, hiperaktivitás
 ízületi problémák, különböző gyulladások allergia, ekcéma
 függőség (alkohol, dohányzás)
 emésztési zavarok
 általános fájdalomcsillapítás

Slim piercing
Az étvágycsökkentő pontra behelyezett piercing segíthet csökkenteni, enyhíteni és az esetek többségében megszüntetni az éhségérzetet. Kevesebbszer vagy ritkán fogsz arra gondolni, hogy „Valamit enni kell”. A slim piercing ugyancsak egy akupunktúrás pontba helyezett hétköznapi testékszer, de a fogyókúrához már több pontot kell használni, hogy jobb eredményt érhessünk el. Különlegességét az adja, hogy a fülkagyló előtt (Tragus) található porcos részbe kerül behelyezésre, ahol a szervezetnek segít ellenállni azon falási rohamok ellen, amik mögött nincs valós, vagy tényleges tápanyag beviteli szükséglet. Oly módon segíti a fogyókúrázót testsúlyának csökkentésében, mint ahogy az akupunktúra is képes segítséget nyújtani a fogyásban. Szúrás után már az esetek többségében azonnal tapasztalhatók és érezhetők a hatások, elmúlik az éhségérzet és nem gondolsz arra, hogy enni vagy nassolni szeretnél. Javaslom, hogy alakíts ki új étrendet és étkezési szokásokat és naponta többször 3-6x egyél keveset és táplálót!

Máj piercing
A NADA máj pont egy összetett pont a fül akupunktúrában, mint a többi NADA pont is. Elsődlegesen a szervi funkció, tehát a méregtelenítő hatása növelhető, de figyelemre méltó a simaizom-lazító hatása is, tehát görcsoldásnál is érdemes stimulálni. A máj meridián egyik fő jellemzője a düh, harag. Ha stimuláljuk a NADA máj pontot, akkor csökkenteni lehet a kiváltó intenzív érzelmeket. A Kínai rendszer ezen felül a májat és a szemet összeköti, vagyis hatással lehet a szem problémáira is. Homályos látás, szemkáprázás, stb.

Antidepressant pont (Mélypont Piercing)

Az antidepressant piercing, avagy más néven mélypont, a fülcimpában nem porcos részen helyezkedik el, emiatt inkább egy szép fülbevalónak tűnik, nem pedig egyfajta terápiás pontnak. Segít a stressz, szorongás, alvászavar, pánikroham, depresszió kezelésében. A ShenMen pontra behelyezett piercinggel együtt hatásfoka erősödik. Mindkettő fülben megtalálható, ezért megerősíthető és jól kezelhető, gyorsan gyógyuló pont. Erős közérzet és hangulatjavító, egy nagyon fontos pont.

Allergia piercing
Az allergia pont középen, a fül tetején van. Az ebben a pontban elhelyezett ékszer az allergiás tüneteket enyhíti (orrdugulás, szemszárazság, köhécselés, stb.) A ShenMen pontba szúrt ékszer mellé ajánlatos a behelyezése, mivel felerősíti hatásfokát. A ShenMen pontba tett ékszer a szervezetet készteti a helyes működésre. Nyugodtabb, összeszedettebb lesz az ember, jobban gyógyul.

Horváth Mira szalonjában divatékszereket is találsz; valamint a microdermal és a füllyukasztás is elérhető szolgáltatások!

 

cikk forrása