Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan védjük meg gyermekünket a naptól!

2018. 06. 05. 11:40:00
Hogyan védjük meg gyermekünket a naptól!

A nyaralás fő szezonja már júniusban elkezdődik, a napozás pedig elengedhetetlen része, így szülőként nagyon fontos felkészülni erre, hogy megóvjuk gyermekünk bőrét és biztosítsuk a gondtalan nyaralást, mert súlyos leégés nagyon megnehezítheti a pihenésre szánt időt!

Bőrvédelem a parton

A fürdőzés mellett a gyermekek akár órákat is képesek a parton tölteni egy-egy homokvár elkészítésével. A vízparton azonban könnyebben leéghetnek, így a napsugarak elleni védekezésre még inkább ügyelnünk kell.

Az egy év alatti gyermekek bőre még különösen érzékeny, számukra, akár 15-20 perces erős napsugárzás is veszélyes lehet. A piciket ezért pihentessük inkább az árnyékban, pancsoláshoz pedig szerezzünk be számukra külön kis medencét, melyet akár egy lombos fa árnyai alatt is elhelyezhetünk. Az UV-sugarak hatása azonban árnyékban is érvényesül, fontos, hogy napvédő krémekkel gondoskodjunk a fényvédelemről.

A napozást még a legjobb minőségű krémek használatakor is tanácsos felfüggesztenünk 11 és 15 óra között. Így nem csak a leégést és annak fájdalmas következményeit kerülhetjük el, de a napszúrást is könnyebben kivédhetjük. Ennek érdekében tanácsos még a kisgyermek fejét minden esetben árnyékolnunk, védenünk az erős napsugaraktól babakocsiban napernyővel, szellős, nyári sapkával.

A szem védelméről megfelelő napszemüveggel gondoskodhatunk, melyek képesek kiszűrni az UV-sugarakat. Érdemes jó minőségűt választani, mert a gyenge minőségű termékek sötét üvege mögött kitágult pupillák megfelelő UV-szűrő hiányában még több káros sugárzást kénytelenek elnyelni.

A napozó krémek használata

Gyermekek számára mindig a saját korcsoportjuknak megfelelő, magas faktorszámú terméket válasszuk. Válasszuk fizikai fényszűrőket tartalmazó termékeket, így a bennük található cink-oxid, vagy titán-dioxid apró lemezkorongok formájában, szorosan egymás mellett elhelyezkedve verik vissza a fényt, a maximális védelem érdekében. A gyermekek számára választott terméknél ügyeljünk arra, hogy ne tartalmazzon illat- és színezőanyagot. A megfelelő hatás elérésének érdekében a napvédő krémeket még otthon, vagy a szálláshelyen, indulás előtt vigyük fel. Így nyugodtabban, nagyobb odafigyeléssel vihetjük fel a bőr teljes felszínére és elegendő időt is biztosítunk ahhoz, hogy a termék kifejtse hatását. A nagyobb biztonság érdekében, különösen vízi sportokhoz beszerezhetünk speciális UV-szűrős ruházatot is.

Az éghajlat változásával bizony számolnunk kell azzal is, hogy a tőlünk délebbre eső tájakon az UV-sugárzás is sokszor erősebb, mint hazánkban. Ennek megfelelően különösen figyeljünk a fényvédő krémek rendszeres használatára!

Ajánlott termékek

Vichy a felnőtteknek kifejlesztett napvédő készítmények mellett kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek napvédelmére. Az új napvédő termékcsalád a fényszűrő rendszernek köszönhetően védi a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól, termálvizet tartalmaz, érzékeny bőrön tesztelt, parabenmentes és hipoallergén. Textúrájuk a használat örömét nyújtja minden bőrtípusnak, még az érzékeny bőrnek is.

A gyerekek extra érzékeny bőrére fejlesztették ki a Capital Soleil naptejet gyerekeknek, 50-es faktorszámmal. Ez magas védelmet biztosít, illatanyagoktól, parabentől, színezőanyagtól mentes, hipoallergén, vízálló, bőrgyógyászati és gyermekorvosi felügyelet mellett tesztelt.

Újdonság a "Dry Touch" Napvédő krém SPF 50-es védelemmel, mattító hatással. Fényszűrő rendszerének köszönhetően védi a bőrt az UVA és az UVB sugarak káros hatásaitól. Bőrgyógyászati ellenőrzés mellett, érzékeny bőrön tesztelt, hipoallergén, parabenmentes.

A Vichy Capital Soleil gazdaságos kiszerelések az egész családnak mindig mindenhol ideális.

Három fontos szabály:

  1. Egy strandon töltött napon a gyermekek bőre háromszor jobban ki van téve az UV sugárzásnak, mint a felnőtteké. Továbbá olyan védelemre van szükségük, amely vízben, homokban sem kopik le.
  1. A 3 éves kor alatti gyermekeket nem szabad kitenni közvetlen napfénynek. A déli órákban, délelőtt 11 és délután 4 óra között ne tartózkodjunk közvetlenül a napon és a gyermekeket se tegyük ki hosszan tartó közvetlen napfénynek ebben az időszakban.
  2. A napon tartózkodó gyermekekre mindig adjunk a testüket fedő pólót, kalapot.

 

Jó tanács!

Strandoláshoz készítsünk váltóruhát, fürdés után vegyük át a nedves fürdőruhát, így megelőzhetjük a gombás bőrfertőzések kialakulását is. Ez okból ne feledkezzünk meg az uszodában a papucs használatáról sem!