Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYORSTESZT HELICOBACTER PYLORI-SCREEN 1X VITST 1X

4.033 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5999563220046
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: VITAMIN STATION KFT.

Leírás és Paraméterek

Figyelmeztetés

Forrás: Gyártó Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek minősül. Ne nyelje le egyik alkotórészét sem! A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövesse a megadott vér és puffer oldat mennyiségeket, csakúgy, mint a leolvasási időket. A teszt +4 C° és +30 C° között tárolandó. Semmiképpen ne fagyassza le! Ne használja a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült. A teszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas, többször ne használja fel! Gyermekek elől elzárva tartandó! Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé. A gyorsteszt orvostechnikai eszköz, mely EP számlára is elszámolható. Kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hatóanyag

Forrás: Gyártó Mit tartalmaz a Helicobacter Pylori teszt? A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint: 1 db lezárt alumínium tasak, tartalma: 1 db tesztkazetta 1 db műanyag pipetta 1 db páraelszívó párna A dobozban található még: 1db sterill ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez 1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola 1 db használati utasítás 1 db alkoholos törlőkendő

Csomagolás

Forrás: Gyártó Papír dobozban.

Kölcsönhatás

Forrás: Gyártó Nem ismert.

Ellenjavallat

Forrás: Gyártó nem ismert

Mellékhatás

Forrás: Gyártó nem ismert

Adagolás

Forrás: Gyártó Hogyan kell elvégezni a Helicobacter Pylori tesztet? 1. Mosson kezet szappannal, és öblítse le tiszta vízzel! 2. Tépje fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegye ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobja ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat! 3. Nyomja be az ujjbegyszúró lándzsa kis narancssárga biztonsági fülecskéjét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hall, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van. 4. Távolítsa el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal. 5. Tisztítsa le valamelyik ujjhegyét egy alkoholos vattával. Masszírozza az ujjbegyét lefelé, hogy megteljen vérrel. 6. Erősen szorítsa a lándzsát, a képen látható módon, a letisztított ujjbegyéhez. Nyomja meg a kioldó gombot. 7. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használja fel többször a lándzsát! 8. Masszírozza a megszúrt ujjbegyét a vér kibuggyanásáig. 9. Tartsa a pipettát a vércsepphez, nyomja össze a végét, majd lassan felengedve szívja fel a vért a pipetta belsejében jelzett vonalig. Ne nyomja közben újra össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozza újra az ujjbegyét, hogy még egy kis mintát nyerjen. Amennyire lehetséges, törekedjen a légbuborék elkerüléséhez. 10. Cseppentse a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába az ábra szerint. 11. Várjon, amíg a vér felszívódik a mintaablakból, majd cseppentsen 4-5 cseppet a pufferoldatot tartalmazó fiolából ugyanoda. Hagyja a tesztkazettát vízszintesen, és ne mozgassa azt. 12. Az eredményt 10 és 15 perc között olvassa le. Ne értékelje a tesztet 10 percen belül és 15 perc eltelte után! Az eredmény kiértékelése A megjelenő csíkok színintenzitása nem befolyásolja az eredményt! Negatív eredmény Csak egy csík jelenik meg a kontrollfelületen, a C jelzés alatt. Ez az eredmény azt jelenti, hogy nem mutatható ki a vérmintában a Helicobacter Pylori baktérium elleni antitest. Pozitív eredmény Két csík jelenik meg a kontrollfelületen: a T és a C jelzések alatt (nem számít, ha az egyik halványabb, mint a másik). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Helicobacter Pylori baktérium elleni antitestek kimutathatóak a vérmintából. Pozitív eredmény esetén keresse fel orvosát! Érvénytelen eredmény Érvénytelen eredménynek számít, ha egyetlen csík sem jelenik meg a kontrollfelületen, illetve, ha csak a T jelzés alatt látható elszíneződött csík. Mindkét esetben értékelhetetlen a teszt, javasolt egy új gyorsteszttel megismételni a vizsgálatot.

Javallat

Forrás: Gyártó Hogyan működik a Helicobacter Pylori teszt? Az immunrendszer a Helicobacter Pylori baktérium gyomor nyálkahártyán való jelenlétére egy antitestet termel. Ezek az antitestek felismerik a vérkeringésben lévő kórokozókat, és rájuk tapadnak. A Helicobacter Pylori gyorsteszt ezeket az antitesteket ismeri fel, és ezáltal kimutatja a baktérium jelenlétét. Melyek a Helicobacter Pylori gyorsteszt előnyei? gyors és egyszerű használat, azonnal eredmény egy csepp vérből, 10 perc alatt kiértékelhető, otthon, kényelmes körülmények között tesztelheti önmagát, megbízható, 90%-os pontosság, egészségpénztárban elszámolható termék! Milyen betegségeket, tüneteket okozhat a Helicobacter pylori baktérium? dyspepsia (gyomorégés, felfúvódás, hányinger) gastritis (gyomorhurut) peptikus gyomorfekély nyombélfekély égő, maró érzés a gyomor felső részében étvágytalanság, az étkezési szokások megváltozása vér megjelenése a székletben A Helicobacter baktérium jelenléte növeli a gyomorrák kialakulásának kockázatát. Kinek ajánlott elvégezni a Helicobacter Pylori gyorstesztet? A következő esetekben érdemes vizsgálni a Helicobacter jelenlétet: gyomor és bélfájdalmak érzésekor, savas reflux esetén, gyakori émelygés érzésekor, étvágytalanság tapasztalásakor, aktív gyomor- vagy nyombélfekély esetén atrófiás gyomorhurutkor, alacsony malignitású gyomor-bélrendszeri nyiroktumor esetén, gyomorrákos betegek elsőfokú hozzátartozóinak, tartós gyulladáscsökkentő terápia megkezdése előtt, funkcionális felhasi kórképekben (dyspepsia)

Várandósság,szopt.

Forrás: Gyártó Egyeztessen kezelőorvosával.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!