Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GEN TEAL SZEMGÉL 1X 10G 10GR

3.012 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 3662042001550
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Sager Pharma Szolgáltató Kft.
Szerezhető hűségpontok: 4

Leírás és Paraméterek

Forrás

gyogyline.hu

Betegtájékoztató

Frissítítés a szemnek gél formában. Betegtájékoztató: •Tartósítószer-mentessé válik a szemben •12 hét eltarthatóság felbontás után •Csepp és gél formában is elérhető •Minden típusú kontaktlencsével együtt is alkalmazható •Műtét után is használható Hogyan cseppentse be a GenTeal-t? 1.Mosson kezet a szemcsepp és a szemgél használata előtt! 2.Hajtsa hátra a fejét, és nézzen felfelé! 3.Jól nyissa ki a szemét, és húzza óvatosan lefelé a szemhéját, mintha egy kis zsebet formálna! 4.Cseppentsen egy cseppet az előbb képzett zsebbe! Ügyeljen arra, hogy mindkét szembe csak egy-két cseppet alkalmazzon! Lehetőleg kerülje el, hogy a cseppentő a szemmel, a szemhéjjal vagy más tárggyal érintkezzen! 5.Nézzen előre és engedje el a szemhéját, majd pislogjon néhányat, hogy a szemcseppet vagy a szemgélt egyenletesen eloszlassa a szem felszínén! 6.Tartsa a szemét csukva kb. fél percig, mert így a tartósítószer gyorsabban elbomlik a könnyben lévő enzimek segítségével! 7.Használat után alaposan zárja vissza a kupakot a cseppentőre!

Hatóanyag

Forrás: Doboz A GenTeal gél steril, enyhén hipotóniás, vizes szemgél, amely 0,3% hipromellózt valamint gélképző anyagként Carbopol 980-at tartalmaz. A GenTeal gél GenAqua tartósítószerrendszert tartalmaz [nátrium-perborát és foszfonsav (Dequest 2060S).], amelyből kis mennyiségű hidrogé-peroxid szabadul fel, hatékony germicid (csíraölő) szerként. A szem felszínével való érintkezéskor a hidrogén-peroxid egy percen belül vízre és oxigénre bomlik. Aszeptikus eljárással készült. Sterile A. Forrás: Gyártó Steril, enyhén hipotóniás, vizes szemgél, amely 0,3% hipromellózt, valamint gélképző anyagként Carbopol 980-at tartalmaz. Illetve GenAqua tartósítórendszert tartalmaz - nátrium-perborát és foszfonsav (Dequest 2060S) -, amelyből kis mennyiségű hidrogén-peroxid szabadul fel, hatékony germicid (csíraölő) szerként. A szem felszínével való érintkezésekor a hidrogénperoxid egy percen belül vízre és oxigénre bomlik.

Javallat

Forrás: Web Frissítítés a szemnek gél formában. Forrás: Doboz A GenTeal gél tartós hatású síkosító szemgél környezeti irritáció vagy szemészeti műtét következtében fellépő szemszárazság, illetve a szem fáradtsága vagy kellemetlenség érzése esetén. A GenTeal gél ezenkívül alkalmazható optikai és mechanikai védőrétegként a szaruhártya síkosítására és védelmére kontaktlencsék diagnosztikus és terápiás alkalmazása során gonioszkópia (csarnokzugvizsgálat), oftalmoszkópia (szemtükrözés) és szemsebészeti eljárások kapcsán. A GenTeal szemgél bármely típusú kontaktlencsével együtt alkalmazható. Forrás: Gyártó Tartós hatású síkosító szemgél környezeti irritáció vagy szemészeti műtét következtében fellépő szemszárazság, illetve a szem fáradtsága vagy kellemetlenség érzése esetén. Ezenkívül alkalmazható optikai és mechanikai védőrétegként a szaruhártya síkosítására és védelmére kontaktlencsék diagnosztikus és terápiás alkalmazása során gonioszkópia (csarnokzugvizsgálat), oftalmoszkópia (szemtükrözés) és szemsebészeti eljárások kapcsán Bármely típusú kontaktlencsével alkalmazható.

Ellenjavallat

Forrás: Doboz Ne használja ezt a terméket, ha allergiás (túlérzékeny) annak bármelyik összetevőjére! Forrás: Gyártó Allergia (túlérzékenység) a készítmény bármely összetevőjére.

Adagolás

Forrás: Web Hogyan cseppentse be a GenTeal-t? 1.Mosson kezet a szemcsepp és a szemgél használata előtt! 2.Hajtsa hátra a fejét, és nézzen felfelé! 3.Jól nyissa ki a szemét, és húzza óvatosan lefelé a szemhéját, mintha egy kis zsebet formálna! 4.Cseppentsen egy cseppet az előbb képzett zsebbe! Ügyeljen arra, hogy mindkét szembe csak egy-két cseppet alkalmazzon! Lehetőleg kerülje el, hogy a cseppentő a szemmel, a szemhéjjal vagy más tárggyal érintkezzen! 5.Nézzen előre és engedje el a szemhéját, majd pislogjon néhányat, hogy a szemcseppet vagy a szemgélt egyenletesen eloszlassa a szem felszínén! 6.Tartsa a szemét csukva kb. fél percig, mert így a tartósítószer gyorsabban elbomlik a könnyben lévő enzimek segítségével! 7.Használat után alaposan zárja vissza a kupakot a cseppentőre! Forrás: Doboz A készítmény alkalmazása előtt mosson kezet! Mindkét szem kötőhártyazsákjába helyezzen egy vagy két kisebb csepp (apró rizsszemnyi) gélt (ügyeljen rá, hogy a cseppentő csúcsa ne érjen a szem felszínéhez), és pislogjon többször! Kontaktlencse-viselők a készítmény alkalmazása előtt távolítsák el a kontaktlencséiket, és csak akkor helyezzék vissza, ha megszűnik az átmeneti homályos látás, amely a készítmény alkalmazását követően közvetlenül jelentkezhet! Forrás: Gyártó Alkalmazás előtt mosson kezet. Mindkét szem kötőhártyazsákjába helyezzen 1 vagy 2 kisebb csepp (apró rizsszemnyi) gélt (ügyeljen rá, hogy a cseppentő csúcsa ne érjen a szem felszínéhez), és pislogjon többször. Kontaktlencse-viselők a szemgél alkalmazása előtt távolítsák el a kontaktlencséiket, és csak akkor helyezzék vissza, ha megszűnik az átmeneti homályos látás, amely a készítmény alkalmazását követően közvetlenül jelentkezhet!

Mellékhatás

Forrás: Doboz Mellékhatások A GenTeal gél nagyon jól tolerálható. Beszámoltak az alkalmazást követően jelentkező átmeneti homályos látásról. Nagyon ritkán beszámoltak az alkalmazást követően fellépő égő vagy csípő érzésről, allergiás reakcióról és a szem vörösödéséről. Ha e tünetek bármelyikét észleli, ne használja tovább a készítményt és forduljon szemorvosához! Forrás: Gyártó A készítmény nagyon jól tolerálható. Beszámoltak az alkalmazást követően jelentkező átmeneti homályos látásról. Nagyon ritkán beszámoltak az alkalmazást követően fellépő égő vagy csípő érzésről, allergiás reakcióról és a szem vörösödéséről. Ha e tünetek bármelyikét észleli, ne használja tovább a készítményt és forduljon szemorvosához!

Várandósság,szopt.

Forrás: Gyártó Nincs rendelkezésre álló adat.

Kölcsönhatás

Forrás: Gyártó Ha többféle gyógyszert kell helyileg alkalmaznia a szemében, legalább 5 perces időközzel használja a különböző készítményeket! A GenTeal-t alkalmazza utoljára!

Figyelmeztetés

Forrás: Doboz Az alkalmazással kapcsolatós óvintézkedések Az első alkalmazás előtt ellenőrizze, hogy a tubus védőzára ép-e! Ha a védőzár sérült, vagy a tubust már felbontották, ne használja a készítményt! A tubus felbontását követő 12 hét múltán dobja el az esetleg még megmaradt készítményt! Ne használja a készítményt a lejárati időn túl! Ha többféle gyógyszert kell helyileg alkalmaznia a szemében, legalább 5 perces időközzel használja a különböző készítményeket! A GenTeal-t alkalmazza utoljára! A készítmény alkalmazását követően zárja vissza a tubust! 8°C és 25°C közötti hőmérsékleten tárolandó! A tubus cseppentőjének csúcsát soha ne érintse hozzá semmilyen felülethez, így a szeméhez sem, mivel ez a termék szennyeződését eredményezheti! A fertőzések átvitelének elkerülése érdekében több ember ne használjon közösen azonos tubust! Figyelmeztetés Gyermekektől elzárva tartandó! Ha tartós kellemetlenség érzést vagy irritációt tapasztal, ne használja tovább a készítményt és forduljon szemorvosához! Forrás: Gyártó Az első alkalmazás előtt ellenőrizze, hogy a tubus védőzára ép-e! Ha a védőzár sérült, vagy a tubust már felbontották, ne használja a készítményt! A tubust a felbontást követő 12 hét múltán dobja el az esetleges még megmaradt készítményt! Ne használja a készítményt a lejárati időn túl! Ha többféle gyógyszert kell helyileg alkalmaznia a szemében, legalább 5 perces időközzel használja a különböző készítményeket! A GenTeal-t alkalmazza utoljára! A készítmény alkalmazását követően zárja vissza a tubust! 8°C és 25°C° közötti hőmérsékleten tárolandó. A tubus cseppentőjének csúcsát soha ne érintse hozzá semmilyen felülethez, így a szeméhez sem, mivel ez a termék szennyeződését eredményezheti! A fertőzések átvitelének elkerülése érdekében több ember ne használjon közösen azonos tubust! Gyermekektől elzárva tartandó. Ha tartós kellemetlenség érzést vagy irritációt tapasztal, ne használja tovább a készítményt és forduljon szemorvosához!

Csomagolás

Forrás: Gyártó Csomagolási egység: 10 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat