Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FOGÉRZÉKENYSÉGRŐL

2019. 04. 23. 13:52:00
FOGÉRZÉKENYSÉGRŐL
Rengetegen küzdenek a fogér-zékenység problémájával, amelyigen csak megnehezítheti a min-dennapi életet. Az éles fájdalomazonban, amely egy korty melegital vagy egy falat fagyi után ha-sít a fogakba, megelőzhető ésmegszüntethető, sőt, kell is idő-ben orvosolni a problémát, különben komoly következményekkel nézhetünk szembe.
A fogérzékenység tüneteit ugyanenyhíthetjük házi praktikákkal, dea kiváltó okot, a problémát nemtudjuk megszüntetni. Ha ez az ál-lapot huzamosabb ideig kezelet-lenül vagy rosszul kezelve áll fenn,az komoly fogíny és fog megbetegedésekhez vezethet, amelyekvégül a fogak elvesztésével is járhatnak. Az érzékeny fogakat mindenképpen szakorvossal kellkezeltetni, aki a tüneti kezelésrészeként többek között helyilegpróbálja megszüntetni az érzé-kenységet, és fogkrémeket, szájöblítőket javasolhat, valamint
erősebb vagy gyakori fájdalmak-nál magas fluoridtartalmú, spe-ciális lakkokat alkalmazhat.A fogérzékenység problémájánakmegszüntetése érdekében miannyit tehetünk, hogy helyes fogmosási technikát sajátítunk el,méghozzá úgy, hogy erős sörté- fogkefe helyett puha sörtéjűthasználunk, a vízszintes súrolótechnikát pedig felváltjuk körkörös technikával. Arra is hangsúlytkell fektetni, hogy a fogközök ishelyesen és rendszeresen legye-nek tisztítva, ehhez pedig kivá-ló eszköz a fogselyem.
A fogak erősítése is elsődlegesfeladat. Ennek érdekébenmegfelelő mennyiségű kal-ciumot és D-vitamint kella szervezetünkbe juttatni. A rendszeres száj- és fo-gápolás elengedhetetlenmind fogaink, mind egészszervezetünk egészségé-nek megteremtéséhez, megőrzéséhez. A minden napos fogtisztítás ugyanis alap-feltétele annak, hogy elkerüljük a fogkőképződést, amely nemcsakesztétikailag zavaró, hanem számos fogbeteg-ség kiváltóoka is.

forrás: Gyöngy Patikák