Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éveken át vársz az igazira … és megtalálod! - URIAGE SILKY BODY HYALURONSAVAS TESTÁPOLÓ TEJ

2018. 06. 27. 12:10:00
Éveken át vársz az igazira … és megtalálod! - URIAGE SILKY BODY HYALURONSAVAS TESTÁPOLÓ TEJ

 

Régóta kerestem egy olyan testápolót, ami nem csak a leírásában, de valóban felüdülést hoz a bőrömnek. Kicsit szkeptikusan vettem le a polcról az URIAGE SILKY BODY HYALURONSAVAS TESTÁPOLÓ TEJet, mert a 4.900 Ft körüli ár, már az a lélektani határ, ami bosszantó, ha csak egyszer tudom használni. Ennek ellenére meggyőztem magam, mert az URIAGE termékeivel eddig nagyon jó volt a tapasztalatom és 500 ml elég nagy mennyiség ;)

De ne csak emocionálisan közelítsük meg a választást, hanem szakmai szemszögből is! Az egyik legfontosabb szempont a választás során, hogy bőrtípusunknak megfelelően válasszunk testápolót. Arcunkkal ellentétben itt szerencsére nincs olyan nehéz dolgunk, hiszen testünkre nem annyira jellemző a zsíros, pattanásos bőr – néhány kritikus hely kivételével, mint például a hát. Ezért a testápoló kiválasztásánál elsősorban bőrünk szárazságának mértékét kell felmérnünk.

Amennyiben normál, enyhén száraznak érezzük bőrünket, abban az esetben válasszunk egy könnyű állagú, hidratáló testápolót. Amennyiben ennél szárazabb, érdesebb a bőrünk tapintása és még esetleg húzódik, viszket vagy hámlik is, akkor egy kicsivel tartalmasabb testápolót érdemes választanunk. Amennyiben úgy ítéljük meg bőrünk állapotát, hogy az már extrémen száraz, szinte pergamenszerű, repedezett és nagyon húzódik, akkor egy még gazdagabb krém mellett döntsünk.

Egyszerűnek tűnik, viszont még sem olyan könnyű megtalálni a tökéletest!

A címke alapján mit is lehet a testápoló tejről tudni: ez a selymes, könnyű állagú testápoló tej azonnal hidratálja és táplálja bőrét, mely könnyebben megőrzi rugalmasságát, feszességét. Könnyű, ultra-komfortos textúrája gyorsan felszívódik, nem hagy ragadós érzetet a bőrön, használata után azonnal felöltözhet. Intenzív hidratálás egész napra! Használatával bőre megfelelőn hidratálttá válik és megőrzi természetes fényét - mindezt hosszan tartóan.

A testápoló kipróbálását nem kapkodtam el, napokig hagytam a polcon. Ezt meg is bántam, mert teljesen elvarázsolta a bőrömet! Eltalálták azt az arányt, ahol a krém még nem sűrű, de nem is híg. Könnyen és gyorsan felszívódik, nem tapad, nem ragad. Nem képez bevonatot a bőrömön, friss és üde lesz tőle szinte egész nap.

Tudtad?

Nyári melegben a bőr elegendő faggyút termel, de télen ez sokszor kevés a bőr egyensúlyának megőrzéséhez. Hideg, szeles időben ezért a normál bőr is igényelhet zsírozó testápolót, így a bőr kiszáradása, és az ekcéma kialakulása megelőzhető. A zsírosabb kenőcsök vagy a könnyen felszívódó hidratáló krémek állaga az összetevők arányától függ.