Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DOLO-ANGIN BUKKALIS TBL. 24X

1.522 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4008617149804
Elérhetőség: Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Coordwell Kft.
Szerezhető hűségpontok: 2

Leírás és Paraméterek

Forrás

www.coordwell.hu és www.bolthely.huarcanum

Betegtájékoztató

A benne lévő benzokain helyi érzéstelenítő, másodpercek alatt hat, míg az izlandi zuzmó kivonata az irritált nyálkahártyát nyugtatva csillapítja a köhögési ingert. A termék EP-kártyára is elszámolható orvostechnikai eszköz, kapható a patikákban! Dolo-angin A Dolo-Angin az egyetlen szopogató tabletta kifejezetten erős torokfájásra köhögéscsillapító hatással.

Kölcsönhatás

Forrás: Gyártó A termék leírása erre vonatkozóan nem tartalmaz adatot.

Csomagolás

Forrás: Gyártó 24 db szopogató tabletta blisteres csomagolásban

Hatóanyag

Forrás: Web Összetétel (1 tabletta): 50mg izlandi zuzmó, 10mg benzocain (érzéstelenítő), 15mg bósav Édesítőszerként izomaltózt tartalmaz Forrás: Doboz Összetétel (1 tabletta): 50mg izlandi zuzmó (Lichen islandicus), 10mg benzocain (érzéstelenítő), 15mg bórkősav, izomaltóz, természetes színezék: klorofill-réz-komplex és aromanyagok Forrás: Gyártó Összetétel (1 tabletta): 50mg izlandi zuzmó (Lichen islandicus), 10mg benzocain (érzéstelenítő), 15mg bórkősav, izomaltóz, természetes színezék: klorofill-réz-komplex és aromanyagok

Javallat

Forrás: Web A benne lévő benzokain helyi érzéstelenítő, másodpercek alatt hat, míg az izlandi zuzmó kivonata az irritált nyálkahártyát nyugtatva csillapítja a köhögési ingert. A Dolo-Angin az egyetlen szopogató tabletta kifejezetten erős torokfájásra köhögéscsillapító hatással. Forrás: Gyártó Erős torokfájással járó nyálkahártya-irritáció kezelésére.

Ellenjavallat

Forrás: Doboz Kisgyermekeknek 12 év alatt nem adható! Idősek és anyagcsere-rendellenességekben (pl. glükóz-6-foszfodiészteráz (G-6-PD) hiányban, haemoglobin-M betegségben, NADH-methaemoglobin-reduktáz (diaforáz-1) hiányban vagy piruvát-kináz hiányban) szenvedő betegek nem alkalmazhatják a terméket, mivel esetükben nagyobb eséllyel alakulhat ki methaemoglobinaemia. Forrás: Gyártó Kisgyermekeknek 12 év alatt nem adható! Idősek és anyagcsere-rendellenességekben (pl. glükóz-6-foszfodiészteráz (G-6-PD) hiányban, haemoglobin-M betegségben, NADH-methaemoglobin-reduktáz (diaforáz-1) hiányban vagy piruvát-kináz hiányban) szenvedő betegek nem alkalmazhatják a terméket, mivel esetükben nagyobb eséllyel alakulhat ki methaemoglobinaemia. A benzocainra illetve az azzal rokon gyógyszerekre (cain-észterekre, pl. articainra) allergiás betegek a készítményt nem alkalmazhatják. A terméket nem fogyaszthatják a tartósítószerekre (pl. parabénekre) ill. színezőanyagokra (pl. hennára) érzékeny betegek sem.

Figyelmeztetés

Forrás: Doboz 1 darab édesítőszerként izomaltózt tartalmazó dolo-angin cukormentes szopogató tabletta 0,13 kenyéregységnek felel meg. Csak gyógyszertárban kapható! Ha atorokfájás 2-3 napnál hosszabb ideig fennál, keresse fel orvosát! A készytmény bármely összetevőjel szemben fennálló túlérzékenység esetén kérjük, ne alkalmazza! A benzokaina, illetve az azzal rokon gyógyszerekre (cain-észterekre, pl. articainra) allergiás beteg a készítményt nem alkalmazhatja. A terméket nem fogyaszthatják a tartósítószerekre (pl. parabénekre) ill. színezőanyagokra (pl. hennára) érzékeny betegek sem. Forrás: Gyártó 1 darab, édesítőszerként izomaltózt tartalmazó neo-angin® dolo szopogató tabletta 0,13 kenyéregységnek felel meg. Kisgyermekeknek 12 év alatt nem adható! Idősek és anyagcsere-rendellenességekben (pl. glükóz-6-foszfodiészteráz (G-6-PD) hiányban, haemoglobin-M betegségben, NADH-methaemoglobin-reduktáz (diaforáz-1) hiányban vagy piruvát-kináz hiányban) szenvedő betegek nem alkalmazhatják a terméket, mivel esetükben nagyobb eséllyel alakulhat ki methaemoglobinaemia. A benzocainra illetve az azzal rokon gyógyszerekre (cain-észterekre, pl. articainra) allergiás betegek a készítményt nem alkalmazhatják. A terméket nem fogyaszthatják a tartósítószerekre (pl. parabénekre) ill. színezőanyagokra (pl. hennára) érzékeny betegek sem.

Adagolás

Forrás: Web 12 éves kor felett 2-3 óránként 1 tabletta lassú elszopogatása javasolt. Forrás: Doboz Amennyiben az orvos másképp nem rendeli, felnőtteknek és (12 évesnél idősebb) gyerekeknek 2-3 óránként ajánlott 1 tabletta lassú elszopogatása. Naponta legfeljebb 6 tablettát szabad bevenni. Forrás: Gyártó Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli, felnőtteknek és (12 évesnél idősebb) gyerekeknek 2-3 óránként ajánlott 1 tabletta lassú elszopogatása. Naponta legfeljebb 6 tablettát szabad bevenni.

Mellékhatás

Forrás: Doboz A benzokain fájdalomcsillapító hatású szer. Kábultságot okozhat. A szájüregben túlérzékenység alakulhat ki. A benzokainnal kezelt betegek esetében ritkán methaemoglobinaemiát állapítottak meg. Ez a súlyos egészségügyi állapot sürgős orvosi beavatkozást igényel. Amennyiben sápadtságot, a bőre szürkés vagy kékes árnyalatúra színeződését, erős fejfájást, szédülést, légszomjat, szorongást, fáradtságot vagy pulzusszám-emelkedést tapasztal, azonnal értesítse orvosát! Forrás: Gyártó A szájüregben túlérzékenységi reakció alakulhat ki. A benzocainnal kezelt betegek esetében ritkán methaemoglobinaemiat állapítottak meg. Ez a súlyos egészségügyi állapot sürgős orvosi beavatkozást igényel. Amennyiben sápadtságot, a bőre szürkés vagy kékes árnyalatúra színeződését, erős fejfájást, szédülést, légszomjat, szorongást, fáradtságot vagy pulzusszám-emelkedést tapasztal, azonnal értesítse orvosát! Idősek és anyagcsere-rendellenességekben (pl. glükóz-6-foszfodiészteráz (G-6-PD) hiányban, haemoglobin-M betegségben, NADH-methaemoglobin-reduktáz (diaforáz 1) hiányban vagy piruvát-kináz hiányban) szenvedő betegek nem alkalmazhatják a terméket, mivel esetükben nagyob eséllyel alakulhat ki methaemoglobinaemia.

Várandósság,szopt.

Forrás: Doboz A terhesség és a szoptatás idején történő alkalmazással kapcsolatos vizsgálatok eredményei nem egyértelműek. Ezért a készítmény használata terhesség sé szoptatás idején ellenjavallt. Forrás: Gyártó A terhesség és a szoptatás idején történő alkalmazással kapcsolatos vizsgálatok eredményei nem egyértelműek. Ezért a készítmény használata terhesség sé szoptatás idején ellenjavallt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat