Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DIAPULMON INHALÁCIÓS CSEPPEK 20ML 20ML

4.301 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 5997900527704
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: PANNONPHARMA Gyógyszergyártó Kft.

Leírás és Paraméterek

Forrás

www.ogyi.hu

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi beteg-tájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. Diapulmon inhalációs cseppek (PannonPharma Kft.) Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását irodalmi adatok igazolják. Mi a hatóanyaga? 1 ml készítmény hatóanyag tartalma: 50,0 mg mentol (Levomentholum), 30,0 mg kámfor (Camphora racemica), 20,0 mg timol (Thymolum), 0,25 ml eukaliptusz olaj (Eucalypti aetheroleum). Mit tartalmaz még a készítmény? Segédanyagok: alkohol és propilénglikol. Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása? Különböző felső légúti megbetegedések köhögés, rekedtség, nátha, valamint légcsőhurut kezelésére ajánlott. Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni? Ha a hatóanyagokkal vagy a segédanyagokkal szembeni egyéni túlérzékenység esetén a Diapulmon inhalációs cseppeket nem szabad alkalmaznia. Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt? A Diapulmon inhalációs cseppek hurutoldó, köptető, fertőtlenítő hatású készítmény. Hatóanyagai (illóolajok) szabaddá teszik a légutakat, fokozzák a nyálkahártyák véráramlását, könnyítik a légzést. Szív- és érrendszeri betegségekben a készítmény óvatosan alkalmazható. Szedhetik-e a készítményt gyermekek is? Kisgyermekek (6 éves kor alatt) inhalációs kezelése nem ajánlott. Szedhető-e a készítmény gyógyszerekkel? A Diapulmon inhalációs cseppek és gyógyszerkészítmények közötti kölcsönhatás nem ismert. Alkalmazható-e a készítmény várandósság- és szoptatás ideje alatt? Ezen élethelyzetekben a készítmény alkalmazása ellenjavallt. Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni? 15-20 cseppet kell forró - de nem forrásban lévő – vízre, vagy kamilla-teára cseppenteni. Az arcot sűrű szövésű kendővel vagy gézzel letakarva a felszálló gőzöket behunyt szemmel kell belélegezni. A belélegzés 5-10 percig tartson, ezalatt az inhaláló edényt és a beteg fejét sátorszerűen takarjuk le. Az inhalálás naponta egyszer ajánlott. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény? A Diapulmon inhalációs cseppek alkalmazása során fejfájás, hányinger, hányás előfordulhat. Mentol túlérzékenység esetén bőrgyulladás, csalánkiütés alakulhat ki. Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során? Szívbetegség esetén a fej sátorszerű letakarása kerülendő! Mennyi ideig alkalmazható a készítmény? Ha a tünetek 4-5 napi kezelés után is fennállnak, esetleg fokozódnak, hagyja abba a készítmény alkalmazását és forduljon szakemberhez. Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25?C-on, fénytől védve tárolandó. Csomagolási egység: 20 ml Nyilvántartási szám: OGYI-695/1998 Forgalomba hozatali engedély jogosultja: PannonPharma Gyógyszergyártó Kft. 7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1. 2011. április

Hatóanyag

1 ml készítmény hatóanyag tartalma: 50,0 mg mentol (Levomentholum), 30,0 mg kámfor (Camphora racemica), 20,0 mg timol (Thymolum), 0,25 ml eukaliptusz olaj (Eucalypti aetheroleum). Mit tartalmaz még a készítmény? Segédanyagok: alkohol és propilénglikol.

Javallat

Különböző felső légúti megbetegedések köhögés, rekedtség, nátha, valamint légcsőhurut kezelésére ajánlott.

Ellenjavallat

Ha a hatóanyagokkal vagy a segédanyagokkal szembeni egyéni túlérzékenység esetén a Diapulmon inhalációs cseppeket nem szabad alkalmaznia. Kisgyermekek (6 éves kor alatt) inhalációs kezelése nem ajánlott.

Adagolás

15-20 cseppet kell forró - de nem forrásban lévő – vízre, vagy kamilla-teára cseppenteni. Az arcot sűrű szövésű kendővel vagy gézzel letakarva a felszálló gőzöket behunyt szemmel kell belélegezni. A belélegzés 5-10 percig tartson, ezalatt az inhaláló edényt és a beteg fejét sátorszerűen takarjuk le. Az inhalálás naponta egyszer ajánlott. Ha a tünetek 4-5 napi kezelés után is fennállnak, esetleg fokozódnak, hagyja abba a készítmény alkalmazását és forduljon szakemberhez.

Mellékhatás

A Diapulmon inhalációs cseppek alkalmazása során fejfájás, hányinger, hányás előfordulhat. Mentol túlérzékenység esetén bőrgyulladás, csalánkiütés alakulhat ki.

Figyelmeztetés

Szív- és érrendszeri betegségekben a készítmény óvatosan alkalmazható. Szívbetegség esetén a fej sátorszerű letakarása kerülendő!

Kölcsönhatás

A Diapulmon inhalációs cseppek és gyógyszerkészítmények közötti kölcsönhatás nem ismert.

Várandósság,szopt.

Ezen élethelyzetekben a készítmény alkalmazása ellenjavallt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!