Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CURIOSA GÉL SEBKEZELŐ 30GR 30GR

2.965 Ft
2.599 Ft
Kedvezmény: 12%
Az akció időtartama: 2024. 04. 02. - 2024. 04. 30.
Menny.:db
Cikkszám: 5997001361146
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Richter Gedeon Vegyészeti Gyár NyRt.
Szerezhető hűségpontok: 3

Leírás és Paraméterek

Javallat

Forrás: Gyártó_web A hialuronát a bőr- és a kötszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást, és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak. A CURIOSA® sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálásában: a megfelel mikrokörnyezetet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjed) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületet, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást. A CURIOSA® sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét. Alkalmazási területek Sérült bőrfelület vagy problémás br kezelése és védelme, valamint a különböző eredet és súlyosságú sebek gyógyulásának elsegítése. Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás · sérült vagy problémás br (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás) · felületes sebek, kisebb sérülésekből ered sebek (horzsolás, szakadás, vágás), enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés) Orvosi felügyelet melletti alkalmazás · krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.) · mtéti sebek (ép, zárt varrat esetén), sebészeti beavatkozás utáni sebkezelés Hogyan kell alkalmazni a CURIOSA® sebkezelő gélt? Külsőleg alkalmazandó!

Ellenjavallat

Forrás: Gyártó_web Mikor ne használja a CURIOSA® sebkezelő gélt? A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredet fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Figyelmeztetés

Forrás: Gyártó_web A készítményt gyermekek ell gondosan el kell zárni. Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét! Használat után a kupakot gondosan zárja vissza! Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyezdésektől. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt. A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati idn belül szabad felhasználni.

Adagolás

Forrás: Gyártó_web Sérült vagy problémás bőr: Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, majd vigyen fel rá vékony rétegben CURIOSA® sebkezelő gélt. A CURIOSA® sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható. Kisebb hámsérülések: Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a CURIOSA® sebkezel gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a CURIOSA® sebkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhet. I. és II. fokú égési sérülések: A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a CURIOSA® sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint. Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.) és ép, zárt műtéti sebek: Nehezen gyógyuló sebek és mtéti sebek (ép, zárt varrat) esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a CURIOSA® sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelel orvosi kezelése és a kiegészít gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.). A CURIOSA® sebkezelő gél használata előtttt fontos a seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben (pl. sebészeti beavatkozás) csak megfelel szakember végezhet. A sebalap megfelel elkészítését követően, az esetlegesen fellép vérzés megszűnte után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni. A seb fedésével kapcsolatban kövesse kezelorvosa utasítását.

Mellékhatás

Forrás: Gyártó_web Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak el: bőrpír, enyhe, átmeneti szúró vagy ég érzés, helyi fájdalom. Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, korábban nem tapasztalt tünet lép fel, pl. szűnni nem akaró irritációt, bőrpírt, gyulladást tapasztal, vagy a seb elfertőződik, esetleg néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához! Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedés, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, részleges nekrózis) jelentkezett, ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.

Hatóanyag

Forrás: Gyártó_web ( Hiányos! ) A CURIOSA® sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cink-hialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv elírásainak. A készítmény különböző kiszerelési egységekben kerül forgalomba (15g, 30g).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
palyazat