Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CIKATRIDINA HÜVELYKÚP 10X 10X

5.074 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 8032595870197
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Farma-Derma s. r. l. Olaszország Forgalmaz
Szerezhető hűségpontok: 6

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

Cikatridina hüvelykúp (használati útmutató) A Cikatridina® hüvelykúp egy hialuronsav alapú, helyi alkalmazásra szolgáló készítmény. A mukopoliszacharidok családjába tartozó hialuronsav a sejtek közötti szövet egyik alkotóeleme. Különösen fontos szerepet játszik a szövetgyógyulásban mivel minden regenerációs folyamat kiindulópontját képezi. Számos klinikai tanulmány bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani a hámképződés folyamatát. Összetétel: nátrium-hialuronát 5 mg, centella asiatica olajkivonat 60 mg, körömvirágolaj-kivonat 60 mg, aloe vera olajkivonat 60 mg, melaleuca illóolaj 2 mg, szemiszintetikus gliceridek, BHT, izopropil-paraben, izobutil-paraben, butil-paraben. Javallat: A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok elősegítésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati mutétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az időskori ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén. Ellenjavallatok: A készítmény egyes összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység. Használati utasítás: Ha az orvos másként nem rendeli, este 1 kúpot kell mélyen a hüvelybe felhelyezni. A kúp a fóliacsomagolásból – kézmosás után – a két bevágott szárny széthúzásával vehető ki. Kölcsönhatások: csak akkor használja együtt más orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel, ha ezt előtte orvosával megbeszélte. Óvintézkedések: Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja; ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Gyermekektől elzárva tartandó! Lenyelni nem szabad. Szembe jutása kerülendő. Lejárati idő és tárolás: Ne használja a készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után, ill. ha a csomagolás nyitott, vagy sérült. A dobozt szorosan lezárva, fénytől és hőtől védve, lehetőleg 4 és 25 °C között kell tárolni. A doboz tartalma: 10 db 2 g-os hüvelykúp ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ Gyártó: FARMA-DERMA s.r.l. Via dei Bersaglieri, 10 - 40010 Sala Bolognese (BO) OLASZORSZÁG (ITALY) Forgalmazó: Phytotec Hungária Bt. 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.

Forrás

www.cikatridina.hu

Hatóanyag

Forrás: Web Nátrium-hialuronát 5 mg, centella asiatica olajkivonat 60 mg, körömvirágolaj-kivonat 60 mg, aloe vera olajkivonat 60 mg, melaleuca illóolaj 2 mg, szemiszintetikus gliceridek, BHT, izopropil-paraben, izobutil-paraben, butil-paraben Forrás: Doboz Nátrium-hialuronát 5 mg, centella asiatica olajkivonat, körömvirágolaj-kivonat, aloe vera olajkivonat, teafa illóolaj, szemiszintetikus gliceridek, BHT

Javallat

Forrás: Web A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok elősegítésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati mutétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az időskori ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén. Forrás: Doboz A hüvelyhám sorvadása vagy szöveti károsodása esetén a helyreállító mechanizmusok kiegészítő kezelésére. A készítmény serkenti a szövetgyógyulást szülés után, nőgyógyászati műtétet követően, kemo- vagy sugárterápia által okozott szövetkárosodás és az időskori ösztrogénhiány következtében kialakuló hüvelyszárazság esetén.

Adagolás

Forrás: Web Ha az orvos másként nem rendeli, este 1 kúpot kell mélyen a hüvelybe felhelyezni. A kúp a fóliacsomagolásból – kézmosás után – a két bevágott szárny széthúzásával vehető ki. Forrás: Doboz Ha az orvos másként nem rendeli, este egy kúp alkalmazandó. Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ: szükség esetén a CIKATRIDINA hüvelykúp hosszantartó kezelésre is alkalmas. Vegye ki a kúpot a fólaicsomagolásból a két előre kialakított szárny széthúzásával, és helyezze be mélyen a hüvelybe! Higiéniai okoból mosson kezet az irvostechnikai eszköz alkalmazása előtt és után!

Ellenjavallat

Forrás: Doboz A készítmény egyes összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység.

Figyelmeztetés

Forrás: Web Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja; ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Gyermekektől elzárva tartandó! Lenyelni nem szabad. Szembe jutása kerülendő. Forrás: Doboz Szembe ne kerüljön! Ne nyelje le!

Mellékhatás

Forrás: Doboz Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja; ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Ha a használati útmutatóban felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb tüneteket észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

Kölcsönhatás

Forrás: Web Csak akkor használja együtt más orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel, ha ezt előtte orvosával megbeszélte. Forrás: Doboz A CIKATRIDINA hüvelykúp más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a hüvelykúpot más hüvelyi készítménnyel - orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel - együtt alkalmazza!

Várandósság,szopt.

Forrás: Doboz A CIKATRIDINA hüvelykúp alkalmazásának biztonságosságát terhesség és szoptatás alatt még nem bizonyították. Ilyen esetekben az alkalmazást tanácsos a kezelőorvossal megbeszéllni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!