Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vegyszer mentes zöldség az asztalunkon!

Vegyszer mentes zöldség az asztalunkon!

Nem is olyan lehetetlen, mint ahogy hangzik, a vegyszermentes zöldség az aszatalunkon! Találtam Pécs mellett egy gazdaságot, ahol ökológiai termelés folyik! Szabó Rudolf családjával valósította meg a Zöldség Birtokot, ahol valóban egészséges és ízletes zöldségek teremnek! 


A tudatosság vezérelte a megálmodókat a Zöldség Birtok létrehozatalában!
Feleségemmel Évivel és 7 hónapos fiunkkal, Leventével vágtunk bele 2020-ban az álmunk megvalósításába. Mindketten aktívan sportoltunk, így az egészséges táplálkozás természetes volt számunkra, de fiunk megszületésével még fontosabbá vált. Elsődleges, hogy lehetőleg vegyszermentesen, ellenőrizhető, hazai forrásból szerezzük be a főzni valót. Ennek fényében vásároltunk egy 2500nm-es gyümölcsöst, ahol a "kellemest a hasznossal" elven kezdtük a termelést, elsősorban a magunk ellátására, a maradékot pedig értékesítésre szántuk. Idén már bővítettük a területet és az elmúlt év sikerén felbuzdulva, növeljük a volument.
Ahogy néztem, igen különleges, az értékesítés nálatok, mesélnél erről bővebben?
Nálunk leköthető földterületek vannak és az ezen termett, idénynek megfelelő zöldségek kerülnek a bérlőkhöz. A hetente- , 2 hetente- és havonta friss zöldség csomagjaink egy éves/egy szezonra szóló előfizetéseket lehet nálunk kötni. A termelési szezon általában áprilistól októberig tart, a pontos időtartamát az időjárás határozza meg. 


Hogy látod a jövőt?
Hatalmas tervekkel indultam az évnek és elmondhatom, hogy igen jól haladok a céljaim felé. A plusz területeknek köszönhetően idén még több előfizető számára kerülhet friss, vegyszermentes zöldség az asztalra. Ezen felül még szálláshelyekkel, haszonállatokkal, tanösvények kialakításával is bővül a Zöldség Birtokot. A tulajdonos gárda is bővül idén, Levente mellé tavasszal érkezik a kistestvér.


Miben vagytok különlegesebbek, mint mások, azt leszámítva, hogy egy ökológiai gazdaság vagytok?
A Zöldség Birtokon a bérlő részese lehet egy folyamatosan bővülő ökológiai gazdaságnak, ahol nem kell elhinni, hogy a zöldség nem a nagybani piacról származik, hanem saját szemével láthatja, eltölthet 1-2 órát a friss levegőn, gyermekeknek játszótér, szülőknek pihentető kikapcsolódás a gyümölcsfák árnyékában. Ezt biztosítjuk előfizetőink számára, és a friss vegyszermentes zöldségeket, amit hétről hétre az ajtajukig szállítunk!
Manapság egyre népszerűbbek a kistermelők által kínált termékek. Ennek többek között az is az oka, hogy egyre többen döntenek a vegyszermentes kertészkedés mellett. Az ökológiai kertészkedés előnye, hogy a zöldségek és gyümölcsök nem tartalmaznak vegyszereket, így a fogyasztásuk is egészségesebb. Ha boltban vásárolunk, sosem tudhatjuk, hogy mivel kezelték az adott növényt, sokszor azt sem, hogy valójában honnan is származik. A Zöldség Birtokon viszont biztos lehetsz, hiszen saját szemeddel követheted a növények fejlődését!


Idén válaszd Te is Zöldség Birtok egészséges, vegyszermentes terményeit!