Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szemüveg amelett, hogy segíti a látásunkat, mindennapi viseletünk tökéletes kiegészítője! Stílusunk a szemüvegünk! - Euro-Optic

A szemüveg amelett, hogy segíti a látásunkat, mindennapi viseletünk tökéletes kiegészítője! Stílusunk a szemüvegünk! - Euro-Optic

Rengeteg optikus van, de képzettségük, elveik és specializációjuk eltér. Emellett szaktudásuk, készülékeik és az általuk biztosított konzultáció színvonala sem azonos. Aki szemüveges az tudja, hogy milyen fontos döntés, hiszen ez mindennapi viselet, ami, ha nem jól lett kiválasztva vagy felmérve és elkészítve, akkor bizony megkeserítheti a mindennapjaikat. Ezért látogattunk el az Euro Optic üzletébe, ahol Dr. Nagy Ilona szemész szakorvos és tulajdonos fog elkalauzolni minket a szemüveg választás világába.
Lássunk vele, de jól is álljon. Üveg legyen vagy műanyag? Egy szemüveg nem olcsó mulatság, és mivel mindennapi viseletünk része, így alaposan meg kell fontolni a választást. Vagy pont emiatt legyen inkább kontaktlencse? Most megtudhatjuk, hogy ezeken kívül még milyen kérdésekben kell döntenünk, ha szemüveget kell vásárolnunk.


Mielőtt bele vágnánk, előtte kérlek mesélj magatokról, hiszen ha jól tudom, akkor 2 üzletet is működtetsz!
Vállalkozásunkat 1995-ben hoztuk létre annak érdekében, hogy teljes körű és magas színvonalú optikai szolgáltatásokat nyújtsunk. A szemvizsgálatot Dr. Nagy Ilona, több mint 25 év tapasztalattal rendelkező szemész szakorvos, kontaktológus végzi az üzleteinkben található legkorszerűbb vizsgáló berendezésekkel.
Valamennyi dolgozónk szakképzett látszerész, sokéves tapasztalattal és szakértelemmel segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb szemüveglencsét és keretet, lágy, félkemény, vagy kemény kontaktlencsét.
Minden egyes szemüveget a legmodernebb, automata műszerekkel felszerelt műhelyünkben készítünk el.

Vágjunk bele és jöhetnek a nehéz kérdések:
Damilos, teljes, fúrt

Ha alacsonyabb dioptriájú szemüveget írt fel a szakember, akkor szinte bármit választhatunk, azonban más a helyzet akkor, ha rosszabb a szemünk. A damilos keret ugyanis nem kifejezetten ajánlott például azoknak, akik nagyobb dioptriát viselnek, hiszen a lencsék alsó része szabadon van, azaz látható az átlagosnál vastagabb kiterjedésű lencse.
A keret nélküli szemüvegek is csupán a vékonyabb lencsékből készíthetők el esztétikusan, ellenben a teljes keretek szinte bárkinek jól állnak. 

Hogyan válasszunk keretet?

Az arcunk formája, bőrünk tónusa, hajunk színe is fontos szempont, mielőtt megveszünk egy szemüveget. A tükör előtt állva ne sajnáljuk az időt a megfelelő keret kiválasztására! Mindezek mellett kollégáink is segítenek szakmai szemmel is megfelelő keret kiválasztásában.

Üveg vs. műanyag, melyiket mikor érdemes választani?
Üveget akkor válasszunk, ha számunkra fontosabb a nagy ellenálló képesség. Az üveg hátulütője, hogy könnyebben törik, a súlya pedig nagyobb. A műanyag előnye, hogy könnyű, ellenben felületkezelés hiányában nem túl ellenálló a karcolásokkal szemben.
Ha nemcsak olvasáshoz kell szemüveget viselnünk, hanem ugyanúgy gondunk van a távollátással is, nem biztos, hogy érdemes két külön szemüveget csináltatnunk, és azokat váltogatni attól függően, hogy milyen tevékenységet végzünk. Ma már készíttethetünk bifokális, sőt multifokális szemüveget is. Ezeket úgy kell elképzelnünk, mintha két, eltérő dioptriájú lencséből lennének összeállítva, és míg a bifokális csupán a távolba és a közelre látás "élményét" biztosítja, addig a progresszív lencsékkel minden távolságra jól lát viselője.

! Soha ne vásároljunk szemüveget benzinkúton vagy drogériában, hiszen ezeket nem egyéni paramétereinkhez, igényeinkhez és esetleges szemproblémáinkhoz készítik, csupán végszükség esetén kerüljön az orrunkra! 

Hasonló a helyzet akkor is, ha a napszemüveg és a rendes szemüveg cserélgetése jelent gondot. Ilyenkor jelenthet megoldást a fényre sötétedő lencse, mely egy jól megválasztott keretben fényben napszemüvegként, sötétben pedig rendes szemüvegként funkcionál, a fényviszonyokhoz alkalmazkodva.

Már nem ördögtől való a kontaktlencse?
A kontaktlencsével elkerülheted a szemüvegviselés kényelmetlenségeit, a keret zavaró hatását, valamint elkerülheted a túl erős dioptria okozta torzítást, színes kivitelben is választható.
Azoknak ajánljuk, akik biztonságosan tudják behelyezni és eltávolítani, illetve megfelelően ápolni a kontaktlencsét. Azonban fontos elmondanunk, hogy, ha valamilyen szembetegségben szenvedsz (szaruhártya érzéketlensége, szemzáródási rendellenesség, szárazszem-betegség), nem ajánljuk a kontaktlecse a viselése.
Napjainkban a lágy kontaktlencsék a legelterjedtebbek. A lágy lencsék kényelmesek, ezért könnyen megszokhatóak. Ezek magas víztartalmúak, valamint jó oxigénáteresztő képességűek. Általában napi 12-14 órán át is viselheted. De lehetőleg egyhuzamban ne lépd át a 16 órát. Vannak azonban speciális lencsék, amelyeket éjszakára sem kell levenni, sőt akár egy hónapig is viselhetők. Emellett léteznek naponta eldobható lencsék, amelyeket elsősorban szórakozásnál, sportolásnál használhatsz.
Ahogy már írtuk, a kontaktlencse ápolása elengedhetetlen és nagyon fontos dolog. Két alapvető lépést kell betartanod. Az egyik a tisztítás, a másik a fertőtlenítés-tárolás. De ezt minden esetben elmondjuk és megtanítjuk azoknak, akik a kontaktlencsét választják.

Gyertek el Ti is az Euro-Optic egyik pécsi üzletében, hogy megtaláljátok az ideális szemüveget!

  • 7622 Pécs, Zólyom u. 2.
  • 7621 Pécs, Irgalmasok u. 22.
Tartalomhoz tartozó címkék: látás optika stílus szemüveg