Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4 természetes olaj a gyönyörű körmökért

2019. 05. 14. 08:32:00
4 természetes olaj a gyönyörű körmökért

Ha ápolt körmöket és bársonyosan sima kézfejet szeretnél, akkor mindenképpen közelebbi kapcsolatba kell kerülnöd a természetes alapanyagú növényi olajokkal. Ezek ugyanis fertőtlenítenek. Antibakteriális hatásuknak hála körmeid egészségesebbek, fényesebbek és erősebbek lesznek. Az esszenciális olajok természetes vegyületek, melyeket különféle növényi részekből nyernek ki. Illóolajoknak is nevezik őket különösen erős illatuk miatt, és már évezredek óta használják őket többek között bőrápolásra erőteljes baktériumölő hatásuk miatt.

Szép köröm, ápolt külső
A körmeink épsége, szépsége is hozzátartozik a megjelenésünkhöz. Ha bőr- vagy körömproblémáktól szenvedünk, a körömlakk csak látszati megoldást jelent akár a kezünkre, akár a lábkörmeinkre. Sőt egy idő után még inkább romlik a gombásodás miatt elcsúnyult körmeink állapota. Ha nem szeretnénk rögtön gyógyszerekhez fordulni, vagy még annyira nem vészes a helyzet, akkor adjuk át a terepet az esszenciális olajoknak.

1. Eukaliptuszolaj
Fertőtlenítő hatásának köszönhetően segít felvenni a harcot mindenféle fertőzéssel. Nyugodtan alkalmazzuk ezt a természetes gyógymódot a megbetegedett körmökre, hiszen megelőzhetők így a gyulladások, és a kezünk, lábunk szinte fellélegzik a kezelést követően.

2. Citromolaj
Tonizáló hatásának hála megszünteti a körmök töredezettségét, és ellenállóbbá teszi azokat. Az eukaliptuszhoz hasonlóan erőteljes fertőtlenítő hatású, így a bakteriális eredetű fertőzések esetében sikeresen helytáll. Használjuk kezeink megtisztítására, hiszen naponta többször érintkezhetünk fertőzött tárgyakkal. A citromolaj amúgy a háztartás fertőtlenítésekor is szuperül bevethető.

3. Rozmaringolaj
Legsikeresebbnek a sportolók körömápolásában bizonyult: főleg az atléták esetében figyelhető meg a körmök alakjában eltérés, torzulás, néha elég súlyos formában. Az ő lábuk és lábkörmeik kezelésére erőteljesen ajánlott a rozmaringolaj.

4. Teafaolaj
Meggátolja a komolyabb fertőzéseket is, ráadásul vírusölő hatása is van, így a legsokoldalúbb a most felsorolt esszenciális olajok közül. Gombás fertőzések megelőzésére és kezelésére is az egyik leghatékonyabb természetes csodaszer.

Olajok használata
Az esszenciális olajokat mindenképpen hígítva használjuk valamilyen alapolajjal (olívaolaj a legalkalmasabb), legfeljebb 10 ml mennyiségben. Csepegtessük rá a körmökre, kéz- vagy lábfejünkre, és masszírozzuk be alaposan, majd törölgessük le száraz ruhával. Rendszeresen használjuk, akár több hónapon keresztül.

Forrás: NLCafé